Özel sektörde öğretmenlere ara tatilde izin resmen tanındı ancak uygulamada sorunlar var

Özel sektörde öğretmenlere ara tatilde izin resmen tanındı ancak uygulamada sorunlar var

Ara tatilde çalışmalarına ara vermeyen özel sektörde bir ilk yaşandı. Öğretmenler Sendikası'nın başvurusunu olumlu karşılayan Milli Eğitim Bakanlığı, valilik kararı olmadıkça özel eğitim kurumlarının, resmi çalışma takvimine uyulmasını istedi. Öte yandan uygulamada yaşanan sorundan kaynaklı özel okulların bir kısmına 'resmi yazı ulaşmadığı' gerekçesiyle çalışmaya devam ediyor.

Yüz yüze eğitimde ilk ara tatil bugün başladı. Öğrenciler ve öğretmenler 19 Kasım'a kadar ara tatilde çalışmayacak. Ancak özel eğitim sektöründe çalışan 330 bini aşkın öğretmen, kamudaki meslektaşları gibi tatil yapma hakkından yararlanamıyor. Özel okullarda deneme sınavı, ara çalışma gibi uygulamalarla öğretmenler çalışmaya devam ediyor. Özel Okul Öğretmenleri Sendikası'nın yaptığı başvuru üzerine birçok il milli eğitim müdürlüğü resmi tatilde özel okul öğretmenlerinin çalışmama kararını özel okullara iletti.

Öğretmen Sendikası ara tatil öncesi bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine 15-19 Kasım ara tatilinin tüm eğitim ve öğretim kurumlarında geçerli olduğunu fakat özel sektörde resmi tatilden yararlanamadıkları başvurusu yaptı. Dilekçeyi değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürlükleri, 'Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan "Valilik kararı olmadıkça resmi okullardaki çalışma takvimi esas" alınır maddesini hatırlatarak özel okullara öğretmenlerin tatil hakkının tanınması için resmi yazı gönderdi.

Ancak, bazı okullar ellerine resmi yazının ulaşmadığı gerekçesiyle resmi tatilde çalışmaya devam ediyor ya da bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri resmi yazıyı henüz hala okullara iletmedi.

Öğretmen Sendikası konuya ilişkin yaptığı açıklamada öğretmenlere seslenerek, "Üyelerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza çağrımızdır. Pazartesi gününden itibaren sizleri iş yerlerine çağıran kurumları şikayet etmek artık resmi hakkınızdır. Kazanımlarımızın takipçisi olacağız. Bugüne kadar birileri istedikleri gibi at koşturdular. Artık sendikamız var" diyerek karara uymayan özel okulların suç işlediğini belirtti. Öğretmen Sendikası ara tatilde çalışmaya devam eden kurumlardaki öğretmenlerin kendilerine ulaşmasını belirtti.

Öte yandan sendikanın sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşıma göre ise ara tatilde çalışmaya devam eden bir özel okulda başvuru üzerine çalışma takviminin iptal edildiği görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN