Özel'den Akşener'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt: Muhalefete muhalefet yapmayız

Özel'den Akşener'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt: Muhalefete muhalefet yapmayız

CHP ile yerel seçimlerde işbirliği yapmayacağını açıklayan İYİ Parti Lideri Akşener'in "savaş ilanı" sözleri üzerine CHP Lideri Özel açıklama yaptı. Özel "Muhalefete muhalefet yapmayız. İYİ Parti'ye ve İYİ Parti'nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum. Biz Hacıbektaş'tan Türkiye'deki herkesle barış ilan ediyoruz" diye konuştu.

İYİ Parti’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, yerel seçimlerde işbirliği yapılması önerisini reddetmesinin ardından İYİ Parti'de yaşanan istifalar sonrası ayrılan bazı isimlerin CHP ile görüştüğünü belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in sözlerine ilk yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyorlar.” demişti. İmamoğlu'nun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de gazetecilerin Akşener'in sözlerini hatırlatması üzerine bir açıklama yaptı.

"BARIŞ İLAN EDİYORUZ"

CHP'nin muhalefetle tartışmaya girmeyeceğinin altını çizen Özel "Sürekli siyasette gerilim bekleyenlere, CHP muhalefetle kavga etsin isteyenlere şunu söyleyeceğim. Bizim anlayışımızda muhalefet iktidara karşı yapılır, muhalefete muhalefet yapmayız. Muhalefet partileriyle tartışmayız. Buradan barışın başkentinden muhalefetteki tüm partilere, İYİ Parti'ye ve İYİ Parti'nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum. Biz Hacıbektaş'tan Türkiye'deki herkesle barış ilan ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN