Özel’den Niğde mitinginde seçim çağrısı: Erdoğan’dan tek bir şey istiyoruz sandık

Özel’den Niğde mitinginde seçim çağrısı: Erdoğan’dan tek bir şey istiyoruz sandık

CHP lideri Özgür Özel, Niğde mitinginde hükümete deprem bölgesindeki uygulamalar üzerinden çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, depremzedelere imzalatılan boş senetlerin kaldırılmasını ve erken seçim için sandığın kurulmasını istedi.

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 87’nci durağı Niğde oldu. Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğu ve erken seçim talebi gündemiyle düzenlenen mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel önemli mesajlar verdi.

Niğde Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yurttaşlar, tutuklu belediye başkanlarına destek sloganları atarken iktidarı istifaya çağırdı.

DEPREM BÖLGESİ VURGUSU VE ERDOĞAN’A ELEŞTİRİLER

Konuşmasında deprem bölgesine yaptığı ziyaretleri hatırlatan Özel, hükümetin deprem politikalarını eleştirdi ve depremzedelere imzalatılan senetlere tepki gösterdi. Özel, depremzedelerin borçlandırılmaması çağrısında bulundu.

“NİĞDE MİLLETİN KALESİDİR” MESAJI

Niğde’de demokrasi ve milli irade vurgusu yapan Özel, devlet ile milletin karşı karşıya getirilemeyeceğini söyledi. Yerel sorunlara da değinen Özel; havaalanı, müze, su ve işsizlik başlıklarını gündeme taşıdı.

Tarım, çiftçi borçları ve mazot fiyatları üzerinden hükümete yüklenen Özel, çözüm olarak seçim çağrısı yaptı.

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

Merhaba Niğde! Merhaba canım Niğde! Tarihi kadim, toprağı zengin, insanı yiğit Niğde; insanı yiğit Niğde, hoş geldiniz! Selam olsun Altunhisar’a, selam olsun Bor’a, Çamardı’na... Selam olsun Çiftlik’e, selam olsun Ulukışla’ya!

Buraya; depremin üçüncü yıl dönümünde, deprem bölgesinde en ağır hasar alan altı ilimizden, ilçelerimizden, o depremde yakınlarını kaybedenlerin yanından, konteyner kentlerden, sokaklardan, yastan, acıdan geliyorum. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Böyle acılar görmeyelim, bir daha yaşamayalım diye diliyorum ve bu meydandan deprem bölgesine bir büyük selam, bir büyük selam yolluyoruz.

"OLUR OLMAZ ŞEYLER SÖYLEDİ"

Geçtiğimiz haftayı herkes sevdikleriyle geçirdi. Ben geçtiğimiz hafta Osmaniye’deydim, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Adıyaman’da, Malatya’daydım. Konteyner kentlerdeydim, depremzedelerle el eleydim, gönül gönüleydim. Sayın Erdoğan da geçen haftayı 'eli kanlı katil' dediği Suudi Arabistan prensiyle birlikte, 'darbeci' dediği Sisi ile birlikte geçirdi. Nihayet dün Türkiye’ye geldi.
Nihayet, nihayet lütfedip Osmaniye'ye gitti. Bir büyük sahne kurdurdu. O sahnenin üstünden depremzedeye videolar izletip, sahneden inmeden, sokağa girmekten, konteyner kentlerdeki durumu görmeden, milleti dinlemeden kendini dinletti. Olur olmaz şeyler söyledi, gitti.

Oysa biz ona deprem bölgesinden hep birlikte seslenmiştik. Dedik ki; 'Burada, depremin üçüncü yılında, bir yılda yapacağım dediğiniz konutların bir yılda %2'sini yapmışken, ikinci yılda %30'unu yapmışken, üçüncü yılda daha kendi rakamlarınızla %70'teyken, 270 bin kişi konteynerlarda kalıyorken artık bu işleri bir tarafa bırakalım.' Mademki Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni iki sefer aldınız, KDV'yi ikiye katladınız, ÖTV'yi aldınız, yurt dışı çıkış harçlarını artırdınız; deprem için 71 milyar dolar topladınız artan vergilerden, kampanyalardan, bağışlardan ve '40 milyara bu evler bitti' diyorsunuz... O zaman madem bu para toplandı, bu depremzedeye anahtar vermeden önce niye boş senet imzalatıyorsunuz? Niye 18 yıl bu insanlar para versin? Niye rezerv alanla bu insanların hakkını yiyorsunuz, üzüyorsunuz?

"DÜN OSMANİYE'DE ÇIKTI, HİÇ BUNLARDAN BAHSETMEDİ"

Ve dedim ki; 'Gelin bu boş senet utancını bitirin, faiz ayıbını ortadan kaldırın, mücbir sebebi yeniden uzatın, rezerv alan sıkıntılarını çözün, konteyner çilesini bitirin, kiracılara da destek olun, ev verin, başlarını sokacak bir yer verin.' Bunları söylersen teşekkür edeceğim dedim. Dün Osmaniye'de çıktı, hiç bunlardan bahsetmedi.

Buradan deprem bölgesine sesleniyoruz: O evler, o yapılan evler; eksiklikleri var, tadilat ister, güçlüğü var; bu milletin ödediği vergilerle, bu milletin kampanyasıyla, bu milletin parasıyla yapıldı. Fazlasıyla da o paralar toplandı. Biz deprem bölgesine ne yaptıysak helali hoş olsun. Erdoğan'a çağrımdır: Boş senetleri yırtıp atalım, depremzedeye senet imzalatmayalım. Helali hoş olsun!

"SANDIK İSTİYORUZ, ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ!"

Bunun için şunu söylüyoruz: Biz artık bu meydanlarda … bu iktidardan, Erdoğan’dan bir tek şey istiyoruz: Sandık istiyoruz, erken seçim istiyoruz!

CHP iktidarında KDV yok, ÖTV yok, bundan sonra mazot 35 lira! Buradan, Niğde'den ilk kez Erdoğan'a hatırlatıyorum… Beddua etmiyoruz ama dua ediyoruz. Allahım sen emeklileri bu iktidardan kurtar!

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN