Özelliği ne buz gibi suyu ne de temiz havası! Piknik için her yerden geliyorlar: Bu suyun kaynağını kimse bulamadı

O elimizde bulunan bu esrarengiz doğa harikası görenleri kendine hayran bırakmakla kalmıyor aynı zamanda kafalarda soru işaretine yol açıyor. Doğayla vakit geçirmek, piknik yapmak ve gezmek isteyen herkes akın akın buraya gidiyor. İşte detaylar…

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bulunan bir doğa harikası vatandaşların ilgisini çekiyor. “Yeşilgöz” olarak isimlendirilen bu bölge stres atmak, doğayla vakit geçirmek isteyen vatandaşların akınına uğruyor. Lakin söz konusu bu yerin dikkatleri çeken başka bir özelliği daha var. Bölgede bulunan su kaynağının nereden geldiği henüz belirlenemedi. Öyle ki dalgıçlar 250 metre derine inerek araştırmalar yapsa da henüz kaynağa erişilemedi.

yeni-proje-1.jpg

YILIN DÖRT MEVSİMİ ZİYARETÇİ AKINI

Kahramanmaraş şehir merkezine 60 kilometredeki Yeşilgöz Tabiat Parkı, Tekir Mahallesi’nde yer alıyor.

Bu tabiat parkı yılın 4 mevsimi ziyaretçi akınına uğrarken, yeşil ve mavinin inanılmaz uyumu insanları kendisine çekiyor. Vatandaşların daha güzel vakit geçirebilmesi adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bölgede bakım ve onarım işlerini de yaptı. Genellikle hafta sonu yoğunluk yaşanan bu parkta haftada ortalama 500 kişi bulunuyor.

yeni-proje-2.jpg

Soğuk suyu ve temiz havası ile stres atmak isteyen depremzedelerin ilgisini çekmeye devam eden Yeşilgöz Mesire Alanı, çevre illerden de misafirlerini ağırlıyor. Daha önce dalgıçların girdiği ve 250 metre derinliğe indiği suyun ilerisine inilemedi.

yeni-proje-3-001.jpg

GELENLER RAHAT BİR NEFES ALIYOR

Vatandaşlardan Kadir Başar, “Depremi 6 Şubat’ta Doğukent’te yaşadık bu güzelim harika yere geldik hafta sonumuzu değerlendirdik” dedi.

Cuma Koca ise, “Eşeğimiz ile insanları gezdiriyoruz. İnsanların hoşuna gidiyor çok güzel” diye konuştu.

yeni-proje-4.jpg

Ömer Çayır da, “Havalar güzel olunca insanlar çok sık geliyor. Buranın biraz daha bakılı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası gelen suyun biraz çamur aktığını belirten Emrah Göçük, “Bizce bu çok da berrak değil ama içiliyor. Ekiplerimiz geldi ölçüm yaptı 250 metre inebildiler daha aşağıya inemediler” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN