Özgür Demirtaş sessizliğini bozdu! Akbank’tan kovulduğu iddia edilmişti

Özgür Demirtaş sessizliğini bozdu! Akbank’tan kovulduğu iddia edilmişti

Sosyal medya büyük yankı yapan Ekonomist Özgür Demirtaş olayı sonrası ilk açıklama geldi. Akbank’tan kovulduğu iddia edilen paylaşımlar sonrası Demirtaş sessizliğini bozdu. “6 yıl çok uzun süre” diyen Özgür Demirtaş balon neler yazdı?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Akbank’tan istifa etmesinin ardından ilk kez konuştu. Demirtaş, “6 yıl çok uzun bir süre. Bu tür görevlerde ömür boyu kalmak mümkün değil zaten.” dedi.

img-6164.jpeg

Demirtaş, şu sözleri kullandı:

“Akbank Yönetim Kurulu üyeliğini gururla 6 yıl boyunca sürdürdüm, ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle kendi isteğimle istifa ettim. Bunun dışında çıkan asılsız haberlere itibar etmeyiniz. Hepsi yalan haberlerdir. 6 yıl çok uzun bir süre. Bu tür görevlerde ömür boyu kalmak mümkün değildir.”

NE OLMUŞTU?

Sabancı Holding bünyesindeki Akbank, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada genel müdür olarak Cenk Kaan Gür’ün atanmasıyla ilgili bilgi vermişti. Daha önce 2012 yılından bu yana Akbank’ta genel müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil ise yönetim kurulu başkan yardımcısı ve muharras üye olarak atanmıştı.

Akbank’ta bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın ise istifasının kabul edildiği KAP açıklamasında belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN