Özgür Özel çocuklarını yitiren anneleri aradı: Yasınız yasımızdır

Özgür Özel çocuklarını yitiren anneleri aradı: Yasınız yasımızdır

CHP lideri Özgür Özel, Anneler Günü dolayısıyla çocuklarını kaybeden anneler ve Gezi Davası tutuklularının anneleriyle telefonda görüştü. Özel, "Diyarbakır annelerinin de Cumartesi annelerinin de şehit annelerinin de ailesi Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü'nde kaybolan veya öldürülen çocukların anneleriyle telefonla görüştü. Özel, Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku'dan, 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülen Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok'a kadar birçok anneye ulaştı. Ayrıca Gezi Davası tutuklularının anneleriyle de görüştü ve Anneler Günü'nü kutladı.

'DİYARBAKIR ANNELERİNİN DE CUMARTESİ ANNELERİNİN DE AİLESİYİZ'

İzmir'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret eden Özgür Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün şehit annelerini, Diyarbakır annelerini, Cumartesi annelerini aradım. Hepsine, 'bugün sizin için zor bir gün' dedim. CHP ailesi olarak hepsinin yanında olduğumuzu belirttim."

Özel'in aradığı anneler arasında, Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Çorlu tren kazasında yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz, 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülen Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok, Cumartesi Anneleri'nden Hasan Ocak'ın annesi Maside Ocak, Diyarbakır Anneleri'nden Ayşegül Biçer, İsias Otel'de kızını kaybeden Ruşen Karakaya, Gezi tutukluları Mine Özerden'in annesi Halide Özerden, Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay, Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman ve öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş bulunuyor.

'BİZ İKİSİNİN YASINI BİRLİKTE TUTARIZ'

Özel, konuşmalarında annelere şu mesajları verdi:

"Bugün, evlatlarınızdan uzak olduğunuz bu günde, kendinizi yalnız hissetmeyin. CHP ailesi olarak hepimiz sizinle birlikteyiz. Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'nun annesi Behriye Doku'ya 'Annecim, CHP ailesi senin arkandadır. Kızını aramanda ve adalet aramada senin yanındadır.' dedim. Berkin Elvan'ın annesine, 'Cumhuriyet Halk Partisi ailesi senin ailendir. Berkin'in kaybı hepimizin yüreğinde yaradır.' dedim. Çorlu tren kazasında yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz'e, 'Çorlu tren kazası annelerinin ve annesiz kalmış evlatlarının Anneler Gününde Türkiye’nin en büyük ailesi yanınızdadır.' dedim. 15 Temmuz gecesi öldürülen Abdullah Tayyip Olçok’un annesi Nihal Olçok’a, 'Bu ülke Berkin Elvan ile Abdullah Tayyip Olçok’a birlikte yas tutmadan bir olamaz, birlikte olamaz. Biz ikisinin yasını birlikte tutanlarız.' dedim."

Özel ayrıca, "Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin annelerini, Cumartesi Anneleri'ni ve Diyarbakır Anneleri'ni de aradım. Bu acılı günlerinde yanlarında olduğumuzu söyledim. Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’e ve eşine, 'Türkiye’nin en büyük ailesi, evladınızın artık ailesidir. Sinan Ateş’in adalet arayışı bizim mücadelemizdir.' dedim. Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’den Diyarbakır annelerini temsilen Ayşegül Biçer’e kadar birçok anneyle görüştüm ve acılarının, yaslarının bizim de yası olduğunun altını çizdim. Voleybol Milli Takımımızın kaptanı Eda Erdem’i de arayarak Anneler Gününü kutladım. Cumhuriyetin dünya şampiyonu olmuş kadın voleybol takımımızın her bir annesini ayrı ayrı kutladım." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN