Özgür Özel'in İBB davasındaki 'gizli tanık' iddiası: Adliyedeki intihar girişimi kamerada

Özgür Özel'in İBB davasındaki 'gizli tanık' iddiası: Adliyedeki intihar girişimi kamerada

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İBB iddianamesindeki gizli tanık 'Çınar'ın İstanbul Adliyesi'nde intihara kalkıştığını açıklamasının hemen ardından o görüntüler ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, adliyenin 6. katında korkuluklardan sarkan kişinin videosunu paylaşarak başsavcılığa zor sorular yöneltti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili hazırlanan iddianame tartışmaları sürerken, CHP kanadından gündemi sarsacak bir "gizli tanık" iddiası geldi. Sultanbeyli mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iddianamenin temelini oluşturan gizli tanıklardan birinin adliye koridorlarında intihar girişiminde bulunduğunu açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından, söz konusu olaya ait olduğu iddia edilen çarpıcı görüntüler paylaşıldı.

ÖZGÜR ÖZEL: GİZLİ TANIK 'ÇINAR' İNTİHARA KALKIŞTI

Sultanbeyli'deki "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" buluşmasında konuşan Özgür Özel, İBB davasında gizli tanık sayısının 3'ten 15'e çıkarıldığını belirterek, sürecin bir kumpas olduğunu savundu.

Özel, "Çınar" kod adlı gizli tanıkla ilgili şok edici detayları şu sözlerle anlattı: "İlk başlarda bir Çınar vardı, her iftirayı o atardı. Sonra bu Çınar'la araları bozulmuş, attığı yalanlar birbiriyle örtüşmemiş. Bu Çınar 7. kata alınmamaya başlanmış, 6. katta intihara kalkışmış. Bütün adliye muhabirlerinin bildiği o olay Çınar'mış. Şimdi o Çınar'ın ifadelerini alıp, 'İlke' diye yeni bir gizli tanığa söyletmişler. Yalan olduğu, kumpas olduğu buradan belli."

MURAT EMİR O GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Özgür Özel'in bu açıklamalarının hemen ardından CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından İstanbul Adliyesi'nin iç mekanında çekilmiş bir video paylaştı. Videoda, bir şahsın adliyenin üst katlarından birinde korkuluklardan sarktığı ve intihar girişiminde bulunduğu görülüyor.

EMİR'DEN BAŞSAVCILIĞA SORU

Murat Emir, paylaştığı videoyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na seslenerek, olayın üzerindeki sır perdesinin aralanmasını istedi. Emir paylaşımında şu soruları yöneltti:

Videodaki kişiyi tanıyor musun?

Gizli tanıklarınızdan biri mi?

Hemen alt katındaki korkuluklarda ne işi var?

Paylaşılan görüntüler ve Özgür Özel'in "İfadeler Çınar'dan alınıp İlke'ye yazıldı" iddiası, İBB davasının seyri açısından yeni bir tartışma başlattı.

YORUMLAR (8)
8 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN