Özhaseki: O binalarda depreme karşı sıkıntı var

Özhaseki: O binalarda depreme karşı sıkıntı var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem riskine dikkat çekerek Türkiye’de hala hareketli olan 485 civarında fay hattı olduğunu hatırlattı. "1950’li yıllardan 2000’li yıllara kadar yapılan bina, iş yeri gibi yapıların büyük bölümünde depreme dayanıklılık hususunda sıkıntılar var" diyen Özhaseki kentsel dönüşümü işaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Samsun Kültür Çalıştayı Vizyon Programı için kente gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Depreme dayanıksız binalara karşı tek çözüm yolunun kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Özhaseki 1950’li yıllardan 2000’li yıllara kadar yapılan bina, iş yeri gibi yapıların büyük bölümünde depreme dayanıklılık hususunda sıkıntılar olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin de bir deprem ülkesi olduğunu kaydeden Özhaseki, “Şunu herkesin bilmesi lazım: Türkiye bir deprem ülkesi. ‘Biz 3’ncü derecede bir yerdeyiz, fay kırıkları bizden daha az geçiyor, 4’üncü deprem bölgesinde olduğumuz için daha emin vaziyetteyiz’ gibi söz söylemek hiçbir zaman bu ülkede doğru olmaz.

Fay hatlarının çok sert geçtiği, yıllarca aynı yerlerde kırıldığı, şiddetli depremlerin olduğu bölgeler var, bunları biliyor ve her yerde de söylüyoruz. Ama Türkiye’nin her bir köşesinde halen hareketli olan 485 civarında da fay hattı var. Şimdi biz bu fay hatlarının kırılmasına, doğadaki bu müthiş enerjinin dışarıya çıkmasına mani olamayız, onunla savaşamayız, yeniliriz. Yapacağımız tek şey onu bilerek ve anlayarak hareket etmektir, tedbir almaktır, tedbirli olmaktır. Konutlarımızı ve iş yerlerimizi sağlam yapmaktır.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN