Özlem Zengin’i hedef gösteren Sofuoğlu hakkında soruşturma

Özlem Zengin’i hedef gösteren Sofuoğlu hakkında soruşturma

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, AK Partili Özlem Zengin’i hedef gösteren Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ceza ve disiplin soruşturması başlattı.

AK Partili Özlem Zengin, AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde gündeme gelen 6284 sayılı kanun için, ‘Kırmızı çizgimizdir’ açıklaması yapmıştı.

Bu açıklaması nedeniyle tehdit mesajları alan Zengin’i bir de Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da hedef göstermişti.

AK PARTİLİ KADIN VEKİL VE BAKANI HEDEF ALDI

Zengin’i hedef gösteren Sofuoğlu, yaptığı paylaşımda Zengin'le birlikte Aile Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek'in fotoğraflarını da paylaşarak "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar.." notunu düştü.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, bugün yaptığı açıklamayla Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ceza ve disiplin soruşturması başlattığını açıkladı.

HEM DİSİPLİN HEM CEZA SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Rektörlük tarafından yapılan paylaşımda, “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun şahsi twitter hesabı üzerinden 11 Nisan 2023 tarihinde yayınlamış olduğu mesajın içeriğinde bulunan 'Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar...' ifadelerinden kaynaklı olarak Rektörlüğümüzce Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında hem disiplin ve hem de ceza soruşturması başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN