Papazlar o ilimize akın etmeye başladı! Tam 2 bin yıllık keşif, gözlerine inanamadılar

Papazlar o ilimize akın etmeye başladı! Tam 2 bin yıllık keşif, gözlerine inanamadılar

Papazlar o ilimize akın etmeye başladı. Tam 2 bin yıllık tarihi görenler gözlerine inanamadı. Yeni keşfedildi…

Fener Rum Patriği Bartholomeos, geçtiğimiz hafta Mudanya ilçesinde düzenlenen denizden haç çıkarma törenine katıldıktan sonra İznik ilçesine giderek İznik Gölü’nün altında bulunan tarihi bazilikanın bulunduğu alana ziyarette bulundu.

İznik Gölü’nün suları altında keşfedilen ve dünyanın en büyük 10 keşfi arasında yer alan bu 2 bin yıllık bazilika, Aziz Neophytos adına inşa edilmiştir. Bazilikanın İS 740 yılındaki depremle gömüldüğü tahmin edilmektedir..

img-1912.jpeg

İznik Konsili’nin bu bazilikada gerçekleştirildiği söylenmektedir. Roma İmparatorluğu döneminde yaygın olan Erken Hristiyanlık kiliselerinden biri olarak kabul edilen bazilika, İznik’teki Hagia Sophia Kilisesi’ne yakın bir benzerlik göstermektedir. Hagia Sophia Kilisesi, İznik’te günümüze kadar ulaşabilmiş en eski kilise olarak bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN