Park alanı imara açıldı olanlar oldu! Boğaz siluetine bir hançer daha

Park alanı imara açıldı olanlar oldu! Boğaz siluetine bir hançer daha

Boğaziçi silueti özel kanunla korunmasına karşın, Üsküdar Belediyesi’nin yanlış imar uygulaması nedeniyle bozuluyor. Üsküdar Belediyesi’nin, imara açarak sattığı park alanına yapılan inşaat, görenleri hayrete düşürüyor. Yakın çevresindeki binalar iki katlı villa tipi olmasına karşın söz konusu inşaat şimdiden 6 kat çıkmış durumda.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah 1982 yılında satılan ve bu nedenle uzun süre tartışma konusu olan Sevda Tepesi’nin, yaklaşık 300 metre doğusunda yükselen inşaat, Boğaziçi Siluetinde bir kazık gibi yükseliyor. İnşaatın yapıldığı parsel, Üsküdar Belediyesi’nin imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Park alanında bulunan Lübnan Sediri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014’te hazırlanan “İstanbul’un Doğal Mirası Anıt Ağaçlar” kitabında anıt ağaç nitelikli doğal miras olarak tespit edilmişti.

whatsapp-image-2022-11-29-at-20-13.jpg

PARK ALANI NASIL İMARA AÇILDI?

Üsküdar Belediyesi, söz konusu inşaatın yaklaşık 500 metre doğusunda bulunan ve planlarda yeşil alan olarak ayrılmış olan bir parseli 2017 yılında, yeşil alandan çıkararak sattı. Söz konusu araziyi, Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık A.Ş. satın aldı. Ancak, yeşil alanın imara açılarak satıldığını öğrenen komşu parseldeki site sakinleri, İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Davayı kaybedeceğini ve kamu zararı oluşacağını fark eden Üsküdar Belediyesi sattığı parseli, şimdi inşaatın yükseldiği park alanı ile takas etti ve plan değişikliği yapak imara açtı.

whatsapp-image-2022-11-29-at-20-13a.jpg

Üsküdar Belediyesi’nin, park alanını imara açan imar planı değişikliği, seçimlerden kısa bir süre önce, 19 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile onaylandı. CHP Grubu söz konusu değişiklik teklifine ret oyu verdi. Plan değişikliğinin Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonuna gönderilmesi ve diğer onay süreçlerinin tamamlanması 2019 yılı sonlarını buldu.

whatsapp-image-2022-11-29-at-20-14.jpg

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayından geçen plan raporlarında, Üsküdar Belediyesi’nin Yeşil Adamlar Atık Yönetimi şirketine sattığı yerle, park alanının takas edildiği belirtildi. Ancak, inşaatın yapıldığı park alanı Üsküdar Belediyesi tarafından bir şahsa satıldı. Söz konusu şahıs ile Şirketin nasıl bir ilişkisi olduğu bilinmiyor. 6 kat yükselmiş olan inşaatta, tanıtıcı tabelanın olmaması da dikkat çekici.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN