Patır patır ölüyorlar! Van, Aydın derken bu kez Hatay’a sıçradı! Felaket bütün dünyayı ilgilendiriyor...

Patır patır ölüyorlar! Van, Aydın derken bu kez Hatay’a sıçradı! Felaket bütün dünyayı ilgilendiriyor...

Felaket Van’dan Aydın’a derken bu kez Hatay’a sıçradı! Her yeri kapladılar... Korkunç tablo bütün dünyayı ilgilendiriyor. Toplu ölümler art arda geliyor. Bu kez nesli tükenecek! Sebebi ise...

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Asi Nehri Lübnan’dan başlayıp Suriye sınırını aşarak Türkiye’ye ulaşıyor. Ters akışıyla dikkat çeken Asi Nehri bu kez üzücü bir haberle gündemde. Nehrin yüzeyi su sümbülleriyle kaplandı.

GÜNEŞ IŞIĞININ GEÇMESİNİ ENGELLİYOR

screenshot-3-8osm.webp

​​​​

Biyoloji yüksek lisans öğrencisi Emre Sandık, su sümbüllerinin Asi Nehri için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak "Bu bölgede özellikle endüstriyel, evsel atıklar ve kimyasal tarım gübrelerin kullanımı, Asi Nehri'ndeki fosfor, nitrit ve azot bakımından suyun parametrelerini değiştirmektedir. Bu mineralleri besin kaynağı olarak kullanan su sümbüllerin doğal olarak sayısı hızla artış göstermekte ve suyun yüzeyini kaplamaktadır. Böylelikle güneş ışığının geçmesini engelleyerek ve sudaki oksijeni tüketerek yaşamı geri dönülemez anlamda olumsuz etkilemektedir. Ekosistemin içerisindeki bu sorun diğer canlıları da olumsuz yönde etkilemektedir.” dedi.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI RİSK ATINDA

screenshot-1-zga4.jpg​​​​​​​

Sandık, Asi Nehri'nde yaşanan taşmalar su sümbüllerinin denize ulaştığını belirterek “Asi Nehri'ndeki taşmalar ile su sümbülleri denize akmakta ve dalgalar ile kumsalda birikmektedir. Nesli tehlike altında olan (Chelonia mydas) türü Yeşil Deniz Kaplumbağasının yuvalama alanı olan bu bölge de yavru kaplumbağalar denize ulaşmakta zorluk yaşamaktadır. Bir ekosistemin içerisindeki problemi bir bütün ele almanın daha doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

screenshot-7-vflx.jpg

screenshot-4-rvs6.webp​​​​​​​​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN