Pazar günü için plan yapanlar dikkat! Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa kapıyı bacayı kapatın evden çıkmayın

Pazar günü için plan yapanlar dikkat! Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa kapıyı bacayı kapatın evden çıkmayın

Son dakika haberi... Ekim ayı ile birlikte tüm yurdu sağanak yağışlar etkisi altına almış durumda. Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere birçok kentte yağışlar etkisini sürdürmeye devam ederken vatandaşlar 'Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Pazar günü için tatil yapanlar dikkat! Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa için alarm verildi.

Tüm yurtta etkili olan sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam ederken hava sıcaklıkları 4-5 derece birden düşmüş durumda. Etkili olan bölgesel yağışlar sağanak yağışa dönüşürken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hangi bölgelerde yağış var?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Pazar günü plan yapanlar dikkat! Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa için yağış uyarısı verildi. O tarihte göz gözü görmeyecek. Sakın dışarıya montsuz eldivensiz çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ghgh-16.jpg

Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAFTA SONU PLAN YAPANLAR DİKKAT! ŞİDDETLİ ŞEKİLDE VURACAK

Meteorolojik kaynaklardan son dakika uyarısı geldi. Güneydoğu Anadolu bölgesi için korkutulan uyarı yapıldı. Pazar günü plan yapanlar dikkat. Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin ve Kilis için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışların şiddetli olacağı ve havaların birden bire soğuyacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN