Pazar, Pazartesi ve Salı gününe dikkat! Rusya üzerinden gelecek tir tir titretecek: Meteoroloji'den haritalı uyarı

Pazar, Pazartesi ve Salı gününe dikkat! Rusya üzerinden gelecek tir tir titretecek: Meteoroloji'den haritalı uyarı

Türkiye'de sertleşen hava koşullarına dair meteoroloji uzmanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yaz mevsiminin başından itibaren hissedilen yüksek sıcaklık eylül ayı itibariyle son buldu. Mevsim normallerinin üzerinde çıkan sıcaklıklar yavaş yavaş düşmeye başlarken, bu kez de dondurucu bir hale gelecek. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan hava şartlarına dair meteoroloji uzmanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yaz mevsimi itibariyle ülkeyi etkisi altına alan sıcaklıklar nihayet gitti. El Nino'nun etkisiyle birlikte yüksek sıcaklıklara ulaşan termometreler mevsim normallerinin üzerine çıkmayı başardı.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Afrika ve Arap yarımadasından ülkemize gelen Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcak hava dalgaları beraberinde birçok tehlikeyi de getirmişti. Bazı bölgelerde 46 gündür yağış olamaması üzerine kuraklık sorunu baş gösterdi.

Artan nüfus ve su tüketimi ile birlikte barajların doluluk oranları kritik seviyeye kadar indir. Sıcak havaların eylül ayı ile birlikte son bulduğu paylaşılıyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte birçok sorun ortadan kalkarken bu kez de başka bir durum için uyarı yapıldı. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte geceleri yatarken kapı ve pencereyi kapatmanız öneriliyor. Geceleri üşümek sizi uykunuzdan edebilir.

adobestock-99078154-1.jpeg

GECELERİ ÜŞEYECEKSİNİZ

Sıcaklıkların eylül ayı ile birlikte düşmesiyle ülke genelinde yağışlar görülüyor. Susuzluk sorununun son bulması umut edilirken, bu kez de soğukluklar hakkında uyarılar gelmeye başladı. Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık paylaşımlarda bulunan Kerem Ökten (Kerem ile Havalar) yeni haftaya dair sıcaklık tahminlerini paylaştı.

Hava şartlarında bir değişimin yaşanmaması halinde yaptığı açıklamalara göre, "Pazar, Pazartesi ve Salı günleri Marmara bölgesi epey rüzgarlı olacak. Yeni haftada sıcaklıklar da 22 dereceye kadar çekilecek. Geceler 16 - 17 derecelere düşecek..." sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN