Pazarda 35 liraya satılıyor bulan tezgah önünde sıra oluyor! 1 kez yiyen kışı grip olmadan atlatıyor

Pazarda 35 liraya satılıyor bulan tezgah önünde sıra oluyor! 1 kez yiyen kışı grip olmadan atlatıyor

İnsan sağlığı için faydalı olan birçok besin bulunuyor. Bu besin de sağlıklı yaşam için büyük önem taşıyan ve Türkiye’ye yeni yeni girmiş olan bir sebze. Öyle ki bu mucizevi sebze pazarda 35 liraya satılıyor bulan tezgah önünde sıra oluyor. İşte, 1 kere yiyenin tüm kışı hastalıksız geçireceği o sebze…

Turpgiller familyasının bir üyesi olan ve besleyici yönüyle dikkat çeken alabaş insan sağlığı için oldukça faydalı. Genellikle çorba, yemek ve salatalarda kullanılan alabaş, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindir.

EN ÇOK O BÖLGELERDE YETİŞİYOR

Alman şalgamı olarak da bilinen alabaş, Türkiye’de genellikle Karadeniz ile Marmara bölgelerinde yetişiyor. Sağlık için çeşitli faydaları bulunan sebze özellikle emziren annelerin sütünü artırıyor ve göz sağlığına iyi geliyor.

alabas-sebzesi-faydalari-2.jpg

ALABAŞ SEBZESİNİN FAYDALARI

Kalori bakımından düşük olan bu sebzenin besin değeri ise oldukça fazladır. Özellikle C, K vitamini, folat, potasyum ve magnezyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengindir.

C vitamini bakımından zengin olan bu sebze, bağışıklığın güçlenmesine ve vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı oluyor. Bu yönüyle de hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor.

Lif bakımından da yoğun ve zengin bir sebze olduğu bilinen Alabaş, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlık gibi sorunları hafifletiyor ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca, alabaşın içerdiği su, sindirim sürecini destekleyerek hidrasyonu artırıyor.

alabas-sebzesi-faydalari-1.jpg

Kalorisi düşük, lif oranı yüksek olan alabaş kilo kontrolü sağlarken, kilo vermek isteyenlerin de sürecini hızlandırıyor.

A vitamini bakımından gösterdiği zenginlikle dikkat çeken sebze, göz sağlığını koruyarak gece körlüğü gibi hastalıkların önlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda alabaşta bulunan antioksidanlar da göz sağlığını korumaya yardımcı oluyor.

Alabaş, K vitamini içeriyor. K vitamini, kemik sağlığını destekleyerek kemik yoğunluğunu artırabiliyor. Bu da osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltıyor.

Kan basıncını düşürerek kalp sağlığını destekleyen potasyum bakımından da zengin olan alabaş, yüksek tansiyon riskine karşı da koruma sağlıyor.

alabas-sebzesi-faydalari-3.jpg

ALABAŞ NASIL TÜKETİLMELİ?

Alabaş sebzesinin birçok tüketim yöntemi olsa da sebzeden en iyi verimi almak için buharda pişirme ya da çiğ tüketme yöntemlerine ağırlık vermek gerekiyor. Sebzeyi rendeleyerek salatalarınıza katabilir, yemeklerinizin içine koyarak aromatik bir tat oluşturabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN