Pazarın gözdesinde hasat başladı! Her gün kamyon kamyon satıyorlar, yılda 3 kez ürün veriyor: Eken cebini dolduruyor

Pazarın gözdesinde hasat başladı! Her gün kamyon kamyon satıyorlar, yılda 3 kez ürün veriyor: Eken cebini dolduruyor

Kışın severek tüketilen o besinin hasadı Bilecik’te başladı. Yılda 3 kere ürün veriyor, tarlada kilosu 12 liradan sevk ediliyor. İşte, Bilecik’te devam eden hasadın detayları…

Sağlık için birçok faydası bulunan ıspanak kış aylarının gelmesiyle birlikte sofralardaki yerini almaya başladı. Türkiye’deki önemli üretim yerlerinden olan Bilecik’te de hasat başladı.

Çoğu kadınlardan oluşan işçilerin topladığı ıspanakta hasat hala devam ediyor. Çiftçiler, ıspanakta hasadı erken yapmalarına rağmen aynı araziden yıl içinde 3 kere ürün alabiliyor.

bilecikte-ispanak-hasadi-1.jpg

BİLECİK’TE ISPANAK HASADI

Ispanak hasadıyla ilgili İHA’ya bilgi veren Osmaneli Belediyesi toptancı hal görevlisi Muhammet Bal, “Bu yıl topraklarımız ıspanak konusunda daha verimli. Türkiye’nin dört bir yanına gönderim yapıyoruz. Ispanaklarımız taze. Günlük 4-5 kamyon sevkiyat yapıyoruz. Fiyatlarımız güzel, yüzleri güldürüyor. 10-12 lira arasında satılıyor. Üretici memnun, çalışan memnun, alan memnun. Yani herkes memnun.” İfadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN