Pencere perdenizden elektrik üretin! Bu icat sayaçları söktürecek

Pencere perdenizden elektrik üretin! Bu icat sayaçları söktürecek

Diyarbakır doğumlu Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansa başladı ve bu süreçte hayatını değiştirecek bir fikirle karşılaştı. Yenilenebilir enerji üzerine tez hazırlayan Yalçın, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikrini geliştirdi.

Bu yenilikçi ürün, herhangi bir kuruluma gerek kalmadan doğrudan kullanılabiliyor ve bir perdenin güneş ışığını elektriğe dönüştürme kapasitesi sayesinde, 28 saat boyunca televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor.

Milliyet’in haberine göre, Ahmet Fuat Yalçın, 1989 yılında memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatında gösterdiği başarılar, onun daha sonra dünyada ilklere imza atmasının önünü açtı. Lisans eğitiminin son döneminde çalışmaya başlayan ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansına devam eden Yalçın, yoğun bir tempoda hem çalıştı hem de akademik çalışmalarını sürdürdü. Yüksek lisans tez çalışması sırasında, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri doğdu.

img-4884.jpeg

Bu fikri hayata geçirmek için işinden ayrılan ve devlet desteğiyle kendi işini kuran Yalçın, elektrik üreten perdeyi geliştirdi. Bu perde, konut, ticari ve kamu binalarında kullanılabiliyor ve üzerine düşen güneş ışığını elektriğe dönüştürüyor. İki farklı modeli bulunan bu akıllı güneş perdesi, yüzlerce renk ve desen seçeneği sunuyor ve ürettiği elektriği doğrudan prize aktarabiliyor.

Ahmet Fuat Yalçın’ın geliştirdiği Solar Curtain adlı bu ürün, dünyada perde görünümündeki tek güneş paneli olarak dikkat çekiyor. Patentli bir yöntemle yüzde 25 verimli hücreler kullanılarak üretilen bu paneller, gerçek bir perde deneyimi sunuyor. Yalçın, girişimcilik serüveninin başlangıcını bu projeyle yaptığını ve bu yenilikçi ürünle sürdürülebilir enerjiye katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN