Pendik, Maltepe derken Sarıyer’e de sıçradı! Resmen işgal başladı

Pendik, Maltepe derken Sarıyer’e de sıçradı! Resmen işgal başladı

Sarıyer’deki Kefeliköy ve Piyasa Caddeleri’nde son zamanlarda artan karavan park etme sorunu, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, kendi araçları için park yeri bulamamaktan şikayetçi olarak Büyükdere ve Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarlıklarına başvurdu.

Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, yerel televizyonda yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 70-80 vatandaşımızdan şikayet aldık ve bu durumu kaymakamlığa ilettik. Kaymakamımız da hızla müdahale etti. Kefeliköy ve Piyasa caddelerimizde park edilmiş 30’a yakın karavan, vatandaşlarımızın yaşamını olumsuz etkiliyordu. Bazı karavanlar 6 aydan fazla süredir hareketsiz duruyordu. Sorunun çözülmesi bizleri de rahatlattı. Çoğu karavan sahibi araçlarını aldı, geriye kalanlar çekici yardımıyla kaldırıldı,” dedi.

img-5979.jpeg

Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Kubilay Yıldırım ise, “Mahallemizdeki insanlar bu durumdan oldukça rahatsızdı ve defalarca şikayette bulundular. Sahil şeridi boyunca yürüyüş yapan insanlar için de bu karavanlar görüntü kirliliği ve güvenlik riski oluşturuyordu. Neyse ki sorun çözüldü. Kaymakamımıza ve zabıta ekiplerimize teşekkür ederiz. Karavan sahiplerinin çoğu mahallemizde yaşamıyor. Güzel manzara ve geniş park alanı nedeniyle burayı tercih ediyorlar,” ifadelerini kullandı.

Konuyu hukuki açıdan değerlendiren Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz, “Karavanların park etmesi, aslında bir işgaldir. Karayolları Trafik Kanunu’nda bu konuda bir boşluk var ve bu durum karavan sahipleri tarafından kötüye kullanılıyor. Acilen bu kanundaki düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerekiyor. Kamu yararı her şeyden önce gelmelidir. Ayrıca, deprem beklentisiyle karavan alımı artarken, bu karavanların park edilebileceği özel alanların sayısının artırılması şart,” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN