Perşembe günü kuzeyden Türkiye'ye girecek güneye doğru ilerleyecek! Trof bu kez karla birlikte geliyor...

Perşembe günü kuzeyden Türkiye'ye girecek güneye doğru ilerleyecek! Trof bu kez karla birlikte geliyor...

Meteorolojiden önemli bir hava uyarısı geldi! Perşembe gününe dikkat! Özellikle o bölgede oturuyorsanız... Perşembe günü kuzeyden Türkiye'ye girecek güneye doğru ilerleyecek! Hala kar bekleyenlere müjde! Trof bu kez karla birlikte geliyor...

Meteoroloji kaynaklarından Meteoroloji Bey sayfası X hesabından önemli bir hava durumu uyarısında bulundu.

KAR GELİYOR

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur ve kar yağışı uyarısı - Son Dakika Haberler

Perşembe günü için bir TROF sistemi beklendiğini söyleyen Meteoroloji Bey sayfası, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu için yağışlı bir havanın beklendiğini söyledi.

Kuzeyden Türkiye’ye inip güneye doğru ilerlemesi beklenen TROF kendisiyle beraber kar getirecek.

Meteoroloji bey, bu yağışların Sivas yüksekleri-Doğu Karadeniz yaylaları-Kuzeydoğu Anadolu yükseklerinde kar şeklinde olacağını belirtti.

TROF SİSTEMİ NEDİR?

Meteorolojide "trof" veya "oluk" terimi, alçak atmosferik basınçta, siklonik sirkülasyonun en az olduğu alan veya alçak basınç sahasının merkezden dışarıya doğru uzandığı bölgeyi ifade eder. Trof bölgelerinde, merkezi çevreleyen izobar ve konturlar genellikle "U" veya "V" şeklini alır, bu da rüzgar yönlerinin bu kesimlerde kırılarak yön değiştirmesine neden olur. Trof bölgeleri, hava hareketlerinin bir sonucu olarak oluşur ve genellikle yukarı doğru hareket eden ve irtifası yükselen hava kütlesi noktalarında kütle azalmasıyla birlikte basıncın düştüğü noktalardır. Her cephenin olduğu yerde bir trof vardır, ancak her trofta cephe bulunmaz. Trof bölgelerinde, farklı yoğunluk, nem ve sıcaklıktaki hava kütlelerinin karşılaşması nedeniyle bulutluluk ve yağış görülmesi kaçınılmazdır .

Trof oluşumları, genellikle kuzey-güney yönünde nadir olarak bulunur ve çoğunlukla Kuzey Yarımküre'de pozitif veya negatif eğimlerle, Güney Yarımküre'de ise ters yönde eğimlerle belirlenir. Bu eğimler, trofların genel olarak hangi yönlerde uzandığını belirler. Keskin ("V" şekilli) troflar, daha yayvan ("U" şeklindeki) troflara göre daha aktif ve etkilidirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN