Pervin Buldan: Barışçıl bir Türkiye için sorumluluğa hazırız

Pervin Buldan: Barışçıl bir Türkiye için sorumluluğa hazırız

Şanlıurfa'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan "Demokratik ve barışçıl bir Türkiye'nin hakim olması için sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız. Bu ülkeyi yönetmeye de talibiz" dedi.

Şanlıurfa'da temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Karaköprü İlçe Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, HDP'nin Marmaris İlçe Başkanlığına gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, saldırganın yargılanmasını istedi.

"KÜRT'Ü İNKAR EDEN BİR ANLAYIŞLARI OLMAMALI"

Ülkede demokratik bir yönetime ihtiyaç duyulduğunu belirten Buldan, şöyle devam etti:

"Türkiye, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı, Sunnisi ve Alevisi ile bir bütün olarak seçimlerde bu ülkenin demokratik bir yönetime kavuşması için güç birliği oluşturacaktır ama oluşturulacak olan bu güç birlikleri, Kürt'ü inkar eden bir anlayışa sahip olmamalıdır.

"SORUN İÇİN KONUŞMAK LAZIM"

Kürt'ün sorununu tam olarak, net olarak ifade etmek zorundadır. Sorun nasıl çözülür, muhataplarıyla oturup konuşmak zorundadır. İşte biz böyle bir Türkiye'nin, demokratik ve barışçıl bir Türkiye'nin hakim olması için sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız. Bu ülkeyi yönetmeye de talibiz."

01-003.jpgPervan Buldan, Şanlıurfa'da esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN