'Pes' dedirten savunma: Çay içmeye gitmiştik, tetiğe bastığımı hatırlamıyorum

'Pes' dedirten savunma: Çay içmeye gitmiştik, tetiğe bastığımı hatırlamıyorum

Evine çay içmeye gittikleri Cenk Regaip Akman'ı (33) öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Savunma yapan sanıklardan Ömür Can'ın "Tetiğe basıp basmadığımı hatırlamıyorum" ifadesi 'pes' dedirtti. Anne Akman şüphelinin anlaşmalı plan yaparak oğluna pusu kurduklarını iddia etti.

Feci olay Samsun'un Canik ilçesindeki bir evde meydana geldi. İddiaya göre; Ömür Can Özcan, evinde arkadaşlarıyla otururken Tayfun Sezgin'in elindeki tabancayı alıp kurcalamaya başladı. Bu sırada tetiğe basan Özcan, Cenk Regaip Akman'ın göğsünden vurdu. Hastaneye kaldırılan Akman, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ggggg.jpg

'Kasten öldürme' ve 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından tutuklu olarak yargılanmasına başlanan Ömür Can Özcan ve Tayfun Sezgin, bugün hakim karşısına çıktı.

Savunma yapan Ömür Can Özcan, hayatını kaybeden Cenk Regaip Akman'ın kendisini evine davet ettiğini söyleyerek ağabeyi ile beraber gittiklerini söyledi. Özcan, bir süre sonra Tayfun ve E.A. 'nın da eve geldiğini anlattı.

'TETİĞE BASIP BASMADIĞINI HATILAMIYORUM'

Koltuğun arkasında bulduğunu iddia ettiği silahın boş olduğunu düşünerek kurcaladığını söyleyen Ömür Can Özcan silahın birden patladığını iddia etti. Özcan'ın "Tetiğe basıp basmadığımı hatırlamıyorum. Cenk yere düştü, 112'yi aradım, cevap gelmeyince Cenk'i hastaneye yetiştirmek için uğraştık. Keşke o silahı hiç almasaydım" ifadeleri dikkat çekti.

'CENK'İ YERDE GÖRDÜM'

Sanık Tayfun Sezgin ise savunmasında, benzer ifade vererek "Bana telefon geldi, açtığım sırada patlama sesi duydum. Kafamı kaldırınca Cenk'i yerde gördüm. 10-15 saniye içerisinde gerçekleşti bu olaylar. Hastaneye götürdük. Oradaki kimsenin kimseyle problemi yoktu. Uyuşturucu madde veya başka bir şey yoktu. Cenk'i vurmadım tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUĞUMA PUSU KURDULAR'

Cenk Regaip Akman'ın annesi Hanım Akman, oğluyla aynı apartmanda farklı dairelerde oturduklarını belirtti. 'Çaya gelmediler' diyen anne Akman 4 şüphelinin anlaşmalı plan yaparak oğluna pusu kurduklarını iddia etti. Duruşma ertelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN