Petrol piyasasına balyoz vuruluyor! Türkiye'nin akaryakıt devi o tarihte 1000 istasyonunu birden kapatacak

Petrol piyasasına balyoz vuruluyor! Türkiye'nin akaryakıt devi o tarihte 1000 istasyonunu birden kapatacak

Ülkemizde yükselişte olan elektrikli otomobil pazarı akaryakıt istasyonlarını da etkiledi. Günden güne artan akaryakıt fiyatlarının ardından petrol piyasasına balyozu dev akaryakıt firması indirdi. O tarihe kadar 1000 istasyonu kapatmayı hedefliyor. İşte tüm detaylar...

Elektrikli otomobil piyasasındaki artışı akaryakıt devinin gündemine oturdu. Petrol piyasasına damga vuracak hamle Türkiye'den geldi. O tarihe kadar akaryakıt devi, toplamda 1000 istasyonunu kapatmayı hedefliyor. İşte o tarih...

AKARYAKIT DEVİNDEN DEV HAMLE

Elektrikli otomobil pazarının günden güne genişlemesiyle, akaryakıt istasyonlarında LPG, benzin ve dizel satışlarında azalma görülürken, elektrik istasyonlarında artış görülüyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın da etkisi olduğu düşünülürken, elektrikli otomobil sahipleri şarj istasyonlarının yetersiz olduğunu vurguluyor. Şarj istasyonlarını yaygınlaştırma kapsamında beklenen hamle Shell'den geldi.

a-byd-han-ev-at-shell-recharge-site.webp

O TARİHE KADAR 1000 TANE

Shell'den gelen bu hamleyle beraber, şarj istasyonlarında artış olacak. Tahminlere göre 2030 yılına kadar satılan otomobillerin yüzde 60'ından fazlası elektrikli olacak. Türkiye'de 46 binden fazla akaryakıt istasyonuna sahip olan Shell ise, 2025 yılına kadar 1000 tane akaryakıt istasyonunu kapatmayı düşünüyor.

Kapatılan istasyonlar ise, elektrikli pazarındaki artışı da hesaba katarak, şarj istsayonlarına dönüştürülmesi bekleniyor. Bu sorun neticesinde elektrikli otomobillerde şarj sorunu ortadan kalkacak.

340d4121-beee-4128-9802-b8474332d304.webp

ŞARJ İSTASYONU ARAMA DERDİNE SON

Yurt dışında akaryakıt istasyonlarını dönüştürmeye başlayan dev firma, yatırımını şarj istasyonlarına yapacağı tahmin ediliyor. Shell Recharge markasıyla 55 bin şarj noktasına sahip olan dünya devi, 2030 yılına kadar bu rakamı 200 bin seviyelerine kadar çıkarmayı hedefledi.

Elektrikli otomobil almaya çekinenler, Shell'in bu hamlesinin ardından bir kez daha düşünebilir. Bu proje kapsamında elektrikli otomobil sahiplerinin şarj istasyonu bulma sıkıntısı son bulacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN