Petrolde aylar sonra bir ilk! Uzun zaman sonra o rakamın altına düştü

Petrolde aylar sonra bir ilk! Uzun zaman sonra o rakamın altına düştü

Küresel gerginlikler nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan dengesizlikler devam ediyor. Aylar sonra petrolde bir ilk yaşandı! İran ve İsrail gerginliğinin ardından petrol fiyatları uzun zaman sonra ilk kez o fiyatların altına düştü...

Petrol fiyatları, Orta Doğu'da artan gerilimler ve İran ile İsrail arasındaki potansiyel gerginlik nedeniyle düşüş yaşadı. Brent petrolü geçen hafta varil başına 87 doların altına gerileyerek Şubat ayından bu yana en büyük düşüşünü yaşadı. İran'ın İsrail'e yönelik saldırılar konusundaki tavrı ve ABD'nin yeni yaptırımları petrol piyasasında tedirginliğe neden oldu.

PETROL PİYASASINDA TEDİRGİNLİK BAŞLADI

Petrol fiyatları, Orta Doğu'da artan gerilimler ve İran ile İsrail arasındaki potansiyel gerginlik nedeniyle düşüş yaşadı. İran'ın İsrail'e yönelik saldırılar konusundaki tavrı ve ABD'nin yeni yaptırımları petrol piyasasında tedirginliğe neden oldu.

ABD Meclisi, İran'ın petrol sektörüne yönelik yeni yaptırımları kabul ederek, tedbirin birkaç gün içinde Senato'dan geçmesini sağladı. Ayrıca, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında yeni finansmana onay verildi.

PETROL FİYATLARI YÜZDE 13 ARTIŞ GÖSTERDİ

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson konuya ilişkin, "Oldukça şaşırtıcı olan, Orta Doğu'daki yüksek risk ve gerginliğe rağmen petrol fiyatlarının aşırı endişeli görünmemesidir" ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatları, jeopolitik gerilimler ve OPEC+'nın piyasayı daraltan arz kesintileri nedeniyle bu yıl yaklaşık yüzde 13 artış gösterdi. Ancak, yatırımcılar bu hafta, ABD ekonomisine ilişkin önemli verilerin yanı sıra büyük petrol şirketlerinin kazançlarını da takip edecek.

TotalEnergies SE, Chevron Corp. ve Exxon Mobil Corp. gibi dünyanın önde gelen petrol şirketlerinin yanı sıra Asyalı şirketler Reliance Industries Ltd. ve Cnooc Ltd.'nin kazançlarının bu hafta açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN