Piknik yaparken buldu, köşelik oldu! Değerini öğrenince inanamadı: 500 gramı 4 milyona satışa çıkarılmıştı

Piknik yaparken buldu, köşelik oldu! Değerini öğrenince inanamadı: 500 gramı 4 milyona satışa çıkarılmıştı

Piknik yaparken bulduğu taş onu resmen köşe etti! Değerini görünce inanamadı! Sadece 500 gramı 4 milyon liraya satışa çıkarılmıştı...

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Muhammed Özkan, iki yıl önce arkadaşlarıyla birlikte piknik yaparken tesadüfen bulduğu göktaşını, yapılacak analizler için Kocaeli'ne gönderdi. Küçük bir göçükte bulduğu taşın göktaşı olduğunu düşünen Özkan, bu keşfiyle adından söz ettirdi. Taşın içerisinde yapılan analizlerde yaklaşık 20 farklı element tespit edildi.

Kuaför dükkanında çalışan Muhammed Özkan, göktaşının doğru değerlendirilmesi için numuneleri Kocaeli Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderdi. Yapılan analizler sonucunda taşın göktaşı olduğu kesinleşti ve Özkan, taşı açık artırmayla satışa çıkardı.

2 YIL BOYUNCA SAKLADI

goktasi.webp

Muhammed Özkan, göktaşını bulduğu o anı şu şekilde anlattı: "2022 yılının 4'üncü ayında arkadaşlarla birlikte Ergani ilçesine pikniğe gittik. Orada boş arsada arkadaşlarla dolaşırken küçük bir göçük gördük. Merak edip baktığımızda bir sıcaklık hissettik. O sıcaklık taştan geliyordu. Elimizi taşa attığımızda tutamadık. Taşın farklı bir taş olduğunu düşünerek bir bez getirip ona sardık. Daha sonra arabaya götürüp şehre getirdik, göktaşının nasıl bir şey olduğunun araştırmasını yaptık. Göktaşının birkaç numunesini Kocaeli'de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderdik. Orada elimizdeki taşın göktaşı olduğu ortaya çıktı. Elimizde zaten raporu var. 2 yıl boyunca göktaşını elimizde tuttuk, kimseye söylemedik."

TAŞI SATTIKTAN SONRA SEVDİĞİ KIZ İLE EVLENECEK

goktasi-1.webp

Göktaşını sattıktan sonra evleneceğini belirten Özkan, "Elimizde yaklaşık 3 kilogram göktaşı bulunmakta. Ne kadar fiyat biçeceğimizi bilmiyoruz. Açık artırmayla veya güzel bir teklif gelirse satabiliriz. Aynı şekilde taşın tekrar analizini de yapabiliriz. Taşı sattıktan sonra güzel bir düğünle evlenip sevdiğim kızı alacağım" dedi.

Öte yandan Ergani ilçesinde bir vatandaş, doğu ve güneydoğu illeri semalarında görülen meteor yağmuru sonrası düşen göktaşını satışa çıkarmıştı. 500 gram ağırlığındaki bu taşın satış fiyatı 4 milyon lira olarak belirlenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN