Pılını pırtını toplayan İstanbul'dan kaçıyor! Büyük göç başladı: Yeni rota o iller oldu

Pılını pırtını toplayan İstanbul'dan kaçıyor! Büyük göç başladı: Yeni rota o iller oldu

İstanbul'da yaşam zorluğu artmaya devam ediyor. Fahiş fiyat uygulamaları üzerine şehir kalabalığı da eklenince İstanbul'da göç mevsimi başladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar bir bir o şehirlere göçüyor. İşte en çok göç olan şehirler…

Dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alan İstanbul, son günlerde göçlerle adından sıkça söz ettiriyor. Zamanında İstanbul'a göç edenler şimdi de göç sistemini tersine çevirdi. Şehrin pahalılığından kalabalığından sıkılanlar rotayı o şehirlere çevirdi. İşte en çok göç olan şehirler…

EN ÇOK GÖÇ ALAN ŞEHİRLER BELLİ OLDU

Özel bir taşımacılık şirketinin istatistikleri göz önüne alınarak hazırlanan raporda 6 Şubat 2023 depremi sonrasında ilk 30 günü ile birlikte 2022 ayının aynı dönemi karşılaştırıldı. Bu kapsamda Orta ve Doğu Karadeniz şehirlerine taşınma oranlarının arttığı belirtildi. En çok göç alan şehirlerin başında Samsun yer alırken, Trakya ve İç Anadolu illeri de en çok göç alan şehirler arasında adını yazdır.

karadeniz.jpg

%20'LİK NÜFUSA SAHİP

Türkiye nüfusunun yaklaşık %20'sini oluşturan İstanbul’un demografik yapısı da değişiyor. Kiraların gitgide artması ile birlikte şehirde hayat şartları da iyice zorlaşmaya başladı. Bunun yanı sıra şehrin kalabalığı da vatandaşı canından bezdirdi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından vatandaşlar da deprem korkusuyla bir kez daha yüzleşti. Birçok kişi çareyi başka illere göç etmek de buldu. 1980 yılından bu yana yoğun göç alan ve Türkiye nüfusunun %20'sini oluşturan İstanbul artık en çok göç veren iller arasında adını yazdırdı.

nevsehir.jpg

GÖÇLER O BÖLGEDE TOPLANDI

Şirket verileri göz önüne alındığında 2023 Şubat depremi ile birlikte 1000'e yakın kişinin taşınma talebi olduğu belirtildi. Hazırlanan raporda 2023 Şubat ve Mart aylarındaki talepler 2022 yılı aynı ayına göre karşılaştırıldı. Yayınlanan rapor kapsamında İstanbul çıkışlı taleplerin 4 bölgede toplandığı gözlenirken bu bölgelerin sırasıyla Karadeniz, İç Anadolu, Trakya ve Akdeniz olduğu öğrenildi. Rapor kapsamında Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Eskişehir, Kayseri ve Samsun en yoğun göç alan iller arasında adını yazdırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN