Pınar Gültekin davasında isyan ettiren karar: Mahkemeden Cemal Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi

Pınar Gültekin davasında isyan ettiren karar: Mahkemeden Cemal Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi

Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi, annesi, babası, boşandığı eşi ve ortağı hakim karşısına çıktı. 13'üncü duruşma Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar açıklandı. Mahkeme Cemal Metin Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi. Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimi ile 23 yıla indi.

Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin iki yıl önce eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından boğularak öldürüldükten sonra cesedi yakılmıştı. Otopside genç kadının yakılırken hala hayatta olduğu ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda çok büyük infiale neden olan olay sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Bu davanın takipçisiyim" açıklaması yapmıştı.

Savcı mütalaasında Avcı hakkında canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemişti. Cinayete yardımcı olan ve tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı hakkında da aynı ceza talep edilmişti. 13. duruşmada dün karar çıktı. Mahkeme haksız tahrik indirimi yaparak 23 yıl hapis cezası verdi.

Sosyal medyada ünlülerden ve kadınlardan karara tepki yağdı. CHP’li Aylin Nazlıaka "Bu karar yargı sisteminin erkek katilleri cezasızlıkla ödüllendirdiğinin ispatı" dedi. HDP eş genel başkanı Pervin Buldan "Yargı kadın düşmanı olduğunu bir kez daha ilan etti" diye konuştu.

Tarkan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu caniliklerin azalması için ağır, caydırıcı cezalar verilmeli. Bir kılıf ve bahane bulunup hafifleten cezalar değil. Hukuk dediğin erkekten yana değil, adaletten, haktan yana olmadı” dedi. İzmir’de kadınlar sokağa çıkarak kararı protesto etti.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verdi.

GÜLTEKİN'İN ANNE VE BABASINDAN İSYAN

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin "Ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yarın benim hesabımı kim verecek? 2 senedir boşuna gittik geldik." dedi ve annesi Şefika Gültekin de "Hak, hukuk, adalet bu değil. Benim kızımı diri diri yaktılar" diyerek karara tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolmuş, beş gün sonra, 21 Temmuz günü de Gültekin'in cesedi ormanlık bir alanda bulunmuştu.
Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından teşhis edilen şüpheli Cemal Metin Avcı, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçlamasıyla tutuklandı. Avcı, 27 yaşındaki Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini varile koyup yaktığını ve üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Olayla ilgili olarak Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda ise Pınar Gültekin'in canlı bir şekilde yakıldığı ortaya çıktı. Raporda, "Mevcut verilerle kişinin hayattayken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oybirliğiyle mütalaa olunur" ifadelerine yer verildi.

Bir önceki duruşmada savcılık da esastan mütaalasını açıkladı. Savcılık, tutuklu bulunan sanığın "canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme", tutuksuz yargılanan kardeşi Mert Avcı'nın ise "canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ettii. Anne A. Avcı, baba S. Avcı, sanık Cemal Metin Avcı'nın eski eşi E.K. ve iş ortağı Ş.G.O. hakkında da "suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Kadın örgütleri de karar çıkması beklenen duruşmaya çağrı yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, saat 10’da Muğla Adliyesi’nde olacaklarını belirterek “Pınar Gültekin İçin Adalet İstiyoruz” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN