Polisi elindeki bıçakla tehdit etti! Mannheim’da Türk’e sokakta infaz

Polisi elindeki bıçakla tehdit etti! Mannheim’da Türk’e sokakta infaz

Almanya’nın Mannheim kentinde Ertekin Özkan ismindeki 49 yaşındaki Türk, uyarılara rağmen elindeki bıçakla polisin üstüne yürüyünce polis tarafından vuruldu. Özkan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

KARAR / ALMANYA

Almanya’nın Mannheim kentinde Ertekin Özkan ismindeki 49 yaşındaki Türk asıllı bir Alman vatandaşı polis kurşunları sonucu hayatını kaybetti. Alman medyasında yer alan haberlere göre Ertekin Özkan Cumartesi polis acil numarasını arayarak bir suç işlediğini belirterek kendisini şikayet etti. Özkan, Cumartesi öğlen saatlerine Mahheim kentinin Schönau semtine giden polisleri yarı çıplak bir vaziyette elindeki bıçakla karşılayıp tehdit etti. Olay yerinde giden polisler bunun üzerine takviye birlikleri çağırdı.

yeni-proje-1-001.jpg

Sosyal medyada yayımlanan videolarda ve görgü tanıklarının ifadesinde polisler Özkan’ı “kıpırdama, bıçağı at, yanlış yapma‘’ şeklinde uyardı.

Özkan bu uyarılara rağmen elindeki bıçakla polise doğru yürüyünce, bir polis ya da birden fazla polis tarafından dört kurşunla vurulup yere düştü. Ertekin yaralı halde yerdeyken de kendisini teslim almak isteyen polislere direndi. Olay yerine çağrılan sağlı ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Özkan daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada Özkan’ın polisi çağırması öncesinde cereyan edene bir olay tespit edilmediği bildirildi. Savcılık olaya hakkında bir soruşturma başlattı.

yeni-proje-2-001.jpg

Öte yandan Karslruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin Özkan’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Emniyet yetkilileri ile görüştüğünü söyleyen Sezgin olayı tüm yönleri ile takip edeceklerini belirtti.

Ertekin Özkan’ın kızı ise babasının ruh sağlığının yerinde olmadığını ve bunun da polisler tarafından bilindiğini söyleyerek, babasının bir cinayete kurban gittiğini ifade etti. Komşular ise Özkan’ın uyuşturucu tedavisi gördüğünü ve bir süre önce uyuşturucuya yeniden başladığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN