Uçuş güvenliğini riske attığı gerekçesiyle kabin içinde powerbank kullanımı, Türk Hava Yolları ve Pegasus’un ardından AJet tarafından da yasaklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın tavsiyesi doğrultusunda hayata geçirilen düzenleme, özellikle uçak içi güvenliği öncelik alan bir uygulama olarak öne çıkıyor.
Bakan Uraloğlu açıkladı: Powerbank'lere yasak mı geliyor?
AJet’in açıklamasına göre, 100 Watt/Saate kadar lityum bataryalı powerbankler, elektronik sigaralar ve yedek bataryalar kabin bagajında taşınabilecek ancak uçuş sırasında kullanılamayacak. Şirket ayrıca 100-160 Watt/Saat arasındaki lityum bataryalar için havayolu şirketinden izin alınması gerektiğini, 160 Watt/Saat üzerindeki bataryaların ise yolcu bagajında taşınamayacağını, yalnızca belirli şartlar sağlandığında kargo olarak kabul edileceğini belirtti.
Bu tavsiye, İstanbul-Seul seferini yapan bir uçakta bir yolcunun powerbankini koltuk arasına düşürmesi sonucu uçağın güvenlik gerekçesiyle geri dönmesi üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından hava yolu şirketlerine iletilmişti. Bakanlık, uçuş güvenliğini riske atan bu cihazların uçaklarda kullanımının yasaklanmasını önermişti.
