Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan 'deprem' uyarısı: 10 yıl içinde Balıkesir'de...

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan 'deprem' uyarısı: 10 yıl içinde Balıkesir'de...

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde Kuzey Anadolu Fayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, Balıkesir'deki deprem periyotlarını hatırlatarak, "Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir'de olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz" açıklamasını yaptı.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde Balıkesir, Bursa ve Çanakkale bölgelerindeki fay hatlarıyla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunuyor. Prof. Dr. Ercan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, özellikle Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kolları ve potansiyel risk bölgeleri hakkında dikkat çeken açıklamaları bulunuyor.

EN ÇEKİNCELİ BÖLGE

2 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en çekinceli bölümünün Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca hattı olduğunu belirtti. Ayrıca, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kolunun Kuzey (Marmara), sonra Güney (Bursa-Manyas), sonra İzmit-Gemlik-Bandırma'nın orta kolu olduğunu ifade etti.

BALIKESİR İÇİN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE UYARI

20 Mayıs'ta ise Prof. Dr. Ercan, Balıkesir için 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu. Kentin ovaya değil, batıya yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Ercan, Balıkesir'in deprem açısından tehlikeli ilçelerini tek tek sıraladı. Bu bilgilendirme aynı zamanda Çanakkale için de geçerli olduğunu ifade etti.

127 YILDIR DEPREM OLMUYOR

Son olarak, Prof. Dr. Ercan, Balıkesir'de son 127 yılda deprem olmamasına rağmen, Edremit koyu çevresindeki fay hattında geçmişte önemli depremler yaşandığını hatırlattı. Bu fay hattının 30 yılda bir hareket ettiğini ve son 54 yıldır sessiz olduğunu belirten Ercan, önümüzdeki 10 yıl içinde Balıkesir'de büyük bir depremin gerçekleşmesinin şaşırtıcı olmayacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN