Prof. Dr. Naci Görür'ün 'Kanal İstanbul' isyanı: Neden, neden, neden?

Prof. Dr. Naci Görür'ün 'Kanal İstanbul' isyanı: Neden, neden, neden?

Bilim insanlarının bütün uyarılarına rağmen iktidarın vazgeçmediği Kanal İstanbul Projesi'ne tepkisini yineleyen Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul projesinin geçtiği alanların depremi tetikleyebileceğini belirterek "Neden İstanbul’u depreme hazırlayıp da bu insanların can güvenliğini noktasında yatırım yapmıyorsunuz? İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak" dedi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nin eski başkanı ve 1999-2014 döneminde deprem araştırmalarında görev alan Prof. Dr. Naci Görür, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevapladı, bir kez daha Kanal İstanbul Projesi'ne tepkisini yineledi.

"NEDEN CAN GÜVENLİĞİNE YATIRIM YAPMIYORSUNUZ?"

"Kimse bu ülkenin geleceğine kendi fikri ve ekibiyle karar veremez" ifadelerini kullanan Görür, "Bu kadar riskli bir projeyi yapmak yerine... İstanbul deprem bekliyor yüzbinlerce insanın can güvenliği yok. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" diye sordu.

"İSYAN EDİYORUM BİR BİLİM İNSANI OLARAK"

Görür, şunları kaydetti: "Bu ülkenin geleceğine kendi fikriyle kendi ekibiyle karar veremez. Benim çoluk çocuğum torunlarım burada yaşayacak. İnsanlarım yaşayacak. İstanbul deprem bekliyor. Yüz binlerce insanın can güvenliği yok. Haykırmaktan sesim kesildi. Sadece ben değil, bütün bilim insanlarının.

Neden İstanbul’u depreme hazırlayıp da bu insanların can güvenliğini noktasında yatırım yapmıyorsunuz? Neden bu ülkenin en zorlu ekonomik şartlarında böyle riskli, getirisi de az olan bu projeye yöneliyorsunuz? İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin ilk ayağına Haziran'da başlayacaklarını duyurmuştu.

Erdoğan, şunları kaydetmişti: "Haziran ayının sonunda falan Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar. Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem güzelliği bir kat daha artacaktır.

Kanal İstanbul'un üzerinde altı tane köprü göreceksiniz. Bu altı köprüyle adeta Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Daha başka bir güzel olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN