Prof. Dr. Orhan Şen'den büyükşehirlere yeni alarm: Salı sağanak, cuma günü kar geliyor; 8 ile 'risk uyarısı'

Prof. Dr. Orhan Şen'den büyükşehirlere yeni alarm: Salı sağanak, cuma günü kar geliyor; 8 ile 'risk uyarısı'

Haftanın ilk gününde büyük şehirlere yağış uyarısı peş peşe geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, Büyükşehirlerde alarm verdi. Salı günü itibarıyla sağanak yağışlar etkili olurken Cuma günü de kar beklentisi bulunuyor. 8 şehir için “ risk uyarısı” yapıldı. İşte 4 Mart güncel hava durumu detayları…

Meteoroloji tarafından yapılan günlük değerlendirmeler dikkatle Takip ediliyor. Hafta başından itibaren haftanın nasıl olacağı merak edilirken açıklamalarda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Yurt genelinde hava durumunda değişiklik olacağı belirtilirken Salı günü itibariyle Marmara Bölgesi ile birlikte birçok bölgede sağanak yağışların etkili olacağı aktarıldı. Mart gerçekten de kapıdan baktıracak. Isınmaya başlayan havalar ile birlikte vatandaşlar kendini sokağa atarken Mart ayında havalar yeniden düşüşe geçiyor. İşte 4 Mart güncel hava durumu detayları…

MART KAPIDAN BAKTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yeni haftada ülke genelinde hava durumu değişiklik gösterecek. Hava sıcaklıklarının genel olarak düşüş göstereceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor. Salı günü Marmara başta olmak üzere birçok bölgede sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, sekiz şehir için özel olarak 'risk' uyarısı yapılmıştır. Cuma gününden itibaren Türkiye'ye girecek soğuk hava dalgasıyla birlikte kar ve karla karışık yağışların görülmesi öngörülüyor.

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacakken, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, İzmir, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Ardahan ve Hakkari çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara, Ege ve doğu bölgelerinde pus ve sis ile doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, ancak yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle güneyli yönlerden, Trakya ve yurdun güneydoğu kesimlerinde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji ve İklim uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, özellikle Salı günü Ege, Marmara'nın güney ve batısı ile batı Akdeniz bölgesinde beklenen kuvvetli yağışların su baskınlarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın ve Antalya'da 'risk' altında olan şehirler arasında yer alıyor. Prof. Dr. Şen, hafta boyunca yurdun batı kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağını, Cuma gününden sonra ise kuzeyden gelen soğuk hava dalgası ile Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini belirtti.

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son tahminlere göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava durumu değişiklik gösterecek. İşte detaylar:

MARMARA Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu. Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

EGE Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar ile İzmir çevrelerinde hafif sağanak yağış bekleniyor.

saganak-yagmur.jpg

AKDENİZ Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu olacak. Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana, Isparta, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar Adana'da 8°C'den 21°C'ye, Antalya'da 12°C'den 19°C'ye, Hatay'da 9°C'den 18°C'ye, Mersin'de ise 11°C'den 19°C'ye çıkacak.

saganak-yagis-1.jpg

İÇ ANADOLU Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin doğusu ile Karaman ve Eskişehir çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış görülebilir. Ankara'da hava sıcaklığı 5°C'den 14°C'ye, Eskişehir'de 4°C'den 14°C'ye, Konya'da 1°C'den 14°C'ye, Sivas'ta ise 1°C'den 9°C'ye yükselecek.

BATI KARADENİZ Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu. Bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bolu'da 2°C'den 13°C'ye, Düzce'de 5°C'den 18°C'ye, Sinop'ta 9°C'den 11°C'ye, Zonguldak'ta ise 5°C'den 10°C'ye sıcaklık bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Bölgesi: Genel olarak parçalı ve çok bulutlu olacak ve yağmur ile sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Amasya'da sıcaklık 3°C'den 16°C'ye, Samsun'da 8°C'den 10°C'ye, Tokat'ta 3°C'den 15°C'ye, Trabzon'da ise 8°C'den 12°C'ye çıkacak.

DOĞU ANADOLU Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu. Ardahan ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Erzurum -6°C'den 7°C'ye, Kars -8°C'den 7°C'ye, Malatya 0°C'den 14°C'ye, Van ise -5°C'den 5°C'ye sıcaklık gösterecek.

kar-yagisi-2.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu. Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Diyarbakır -1°C'den 15°C'ye, Gaziantep 2°C'den 15°C'ye, Siirt 4°C'den 14°C'ye, Şanlıurfa ise 5°C'den 17°C'ye sıcaklık bekleniyor.

MARMARA Bölgesi: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevrelerinde hafif sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık değerleri şöyle; Edirne'de en düşük 5°C, en yüksek 17°C, İstanbul'da 5°C ile 14°C arasında, Kırklareli'nde 4°C'den 16°C'ye, Kocaeli'nde ise 7°C ile 17°C arasında değişkenlik gösterecek.

yagislar.jpg

EGE Bölgesi: Bu bölge de parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkisi altında olacak. Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile İzmir çevrelerinde hafif sağanak yağışlar görülebilir. Afyonkarahisar'da hava sıcaklığı 2°C ile 14°C, Denizli'de 8°C ile 20°C, İzmir'de 10°C ile 21°C, Muğla'da ise 3°C ile 17°C arasında seyredecek.

Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde pus ve sis olaylarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi unutulmamalıdır. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenmekle birlikte, belirtilen bölgelerde yağışların yol açabileceği olası su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN