Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soğuk havanın hafta sonu da etkili olacağını ancak pazar gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere batı ve iç bölgelerde sıcaklıkların artacağını duyurdu.
BURAK AKDOĞAN
Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, hafta sonu da devam edecek. Ancak, CNN Türk'ün ünlü meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den, özellikle İstanbul ve batı bölgelerinde yaşayanlar için sevindirici bir haber geldi. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, pazar gününden itibaren sıcaklıkların artacağını ve bahar havasının geri geleceğini belirtti.
DOĞU'DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞINA DİKKAT!
Prof. Dr. Şen, bugün ve yarın (Perşembe ve Cuma) Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının etkili olacağını vurguladı. Şen'in uyarısına göre, Ardahan, Kars, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI
Şen, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olaylarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
İSTANBUL'DA YAĞIŞ KESİLİYOR, SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR
İstanbul'da yağışların kesileceğini belirten Prof. Dr. Şen, "İstanbul dahil batı ve iç bölgelerde Pazar gününden itibaren sıcaklıklar artıyor. İstanbul bugün 10, Pazartesi 20 derece. Tekrar bahar havası geliyor" müjdesini verdi.
PROF. DR. ORHAN ŞEN'İN PAYLAŞIMI:
"Soğuk hava hafta sonu da devam edecek Yağışlar bugün yarın Ardahan, Kars, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli kar olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zıraii don var İstanbul'da yağış kesiliyor. İstanbul dahil batı ve iç bölgelerde Pazar gününden itibaren sıcaklıklar artıyor. İstanbul bugün 10 Pazartesi 20 C. Tekrar bahar havası geliyor."