Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Bursa uyarısı! 7'den büyük deprem tehlikesi artıyor

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Bursa uyarısı! 7'den büyük deprem tehlikesi artıyor

Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa Gemlik merkezli 2 depremin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Bektaş, Bursa'da 7'den büyük bir depremin yaşanabileceğini belirtti.

Bursa'da iki gün arayla merkez üssü Gemlik olan 4,1 ve 3,4 büyüklüğünde depremlerin meydana gelmesinin ardından Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş uyarılarda bulundu. Bursa'nın tarihine bakıldığında 7'den büyük bir deprem olabileceğini söyleyen Bektaş, "Deprem Çifti Modeline göre Kuzey Koldaki 1999 7,6 - 7,2 İzmit-Düzce depremlerinden sonra Güney Koldaki Bursa'nın deprem tehlikesi artmakta." ifadelerini kullandı.

basliksiz-1.jpg
Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş

Bektaş'ın paylaşımı şöyle;

"İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var !

İstanbul ve Bursa Kuzey Anadolu Fayının Kuzey ve Güney kollarında karşılıklı olarak M7 den büyük (1509-1556) ve (1855-1894) deprem çiftlerini üretmiştir, Ambraseys,2000).

Paralel fay kolları üzerindeki bu tür Deprem Çiftleri, ancak paralel fayların derinden zamana bağlı olarak ( yaklaşık 40 yıl) karşılıklı viskoelastik stres transferiyle açıklanabilir. Deprem Çifti Modeline göre Kuzey Koldaki 1999 7,6 - 7,2 İzmit-Düzce depremlerinden sonra Güney Koldaki BURSA'nın deprem tehlikesi artmakta."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN