Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı kimse inanmadı! Şimdi herkes bunu uyguluyor: Vücudun bütün işlevi onda saklı…

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı kimse inanmadı! Şimdi herkes bunu uyguluyor: Vücudun bütün işlevi onda saklı…

Hem dokuların hem de organların tek ihtiyacı magnezyum depolarıdır. Vücudun daha aktif bir hale gelmesi için kullanılan magnezyum neler neler yapıyormuş. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, açıkladı, herkesin ağzı açık kaldı. Meğer o besinler ne işe yarıyormuş? İşte magnezyum deposu o besinler…

Vücudun vitamin ve mineral depolarını dolduran magnezyum, organların da düzgün ve yeterli çalışmasını sağlamaktadır. Hücreler için oldukça yararlı olan magnezyum depolarını doldurmak için tüketilecek besinler ise merak ediliyor. Sağlıklı bir yaşam için o besinlerin tüketilmesi gerektiği vurgulanırken Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, herkesin merak ettiği o soruların yanıtını verdi. İşte magnezyum deposu o besinler…

MAGNEZYUM HANGİ BESİNLERDE BULUNUYOR?

Vücut için oldukça yararlı olan magnezyum depolarına doldurmak için hayatınızda bu besinlere yer vermeniz gerekiyor. Magnezyum açısından oldukça zengin olan besinler şu şekildedir:

magnezyum.jpg
ISPANAK: 1 su bardağı 157 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 40’ı)
PAZI: 1 su bardağı 154 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 38’i)
KABAK ÇEKİRDEĞİ: 1/8 su bardağı 92 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 23’ü)
YOĞURT YA DA KEFİR: 1 su bardağı 50 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın %13’ü)
BADEM: 30 gramı8 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 20’si)
SİYAH FASULYE: 1/2 su bardağı 60 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 15’i)
AVOKADO: 1 orta büyüklükte 58 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın %15’i)
İNCİR: 1 orta büyüklükte 50 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 13’ü)
BİTTER ÇİKOLATA: 1 kare 95 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 24’ü)
MUZ: 1 orta büyüklükte 32 mg. magnezyum içerir. (Günlük ihtiyacın yüzde 8’i)

ZERDEÇALI BU ŞEKİLDE KULLANIN

Magnezyum açısından faydalı olan zerdeçalın emilimini kolaylaştırmak için izlenmesi gereken Yollar bulunuyor. Karabiber ve Zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılan zerdeçalın yemeklerin içine eklenmesi de emilimini kolaylaştırıyor.


Zerdeçalı hap olarak tüketen kişileri uyaran Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu desteklerin birçoğunun işe yaramadığının altını çizdi. Yalnızca psikolojik olarak destek sağladığını ifade eden uzman isim, Piyasada satılan birçok zerdeçal ürününde bu problemin yer aldığında değindi. Müftüoğlu, zerdeçal tüketecek kişilerin doğal ve taze yollarla tüketmesi gerektiğini aktardı.

osman-muftuoglu.jpg


K2 VİTAMİNİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Kemik sağlığı dendiğinde akla ilk gelen vitamin kalsiyum ve D vitamini olmaktadır. Zaman içerisinde bu ikilinin kemik sağlığı için tek başına yeterli olmadığı anlaşılırken Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, magnezyumun da gerekli olduğuna değindi. Magnezyum yetersizliğinin mühim bir belirleyici olduğunu ifade eden uzman isim K2 vitamininin de gerekli olduğunu söyledi.


K2 vitamininin olmaması durumunda kemik sağlığını sürdürülemediğini belirten uzman isim “osteoporoz/kemik erimesi” tedavisinde D vitamini, kalsiyum ve magnezyuma ek olarak K2 vitamininin önünde verildiğini aktardı.

magnezyum-iceren.jpg

K2 VİTAMİNİ NELERDE BULUNUYOR?

K2 eksikliğinin çocuklarda mühim bir durum olduğuna değinen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Üzülerek belirtelim, yiyeceklerle kazandığımız K vitamini K2’den ziyade K1’dir (filokinon). K2 ise et, süt ve yumurtada çok az miktarda bulunuyor ve biz bu yüzden yiyeceklerle onu yeteri kadar kazanamıyoruz. Ama çözüm var: Bitkilerle kazandığımız K1 vitamini bağırsaklarımızda probiyotikler -faydalı bakteriler- tarafından K2’ye dönüştürülüyor.” şeklinde konuştu.


Müftüoğlu, bol ve sık sebze yemenin yanı sıra maydanoz, ıspanak, pazı, marul, lahana vb. yeşilliklere ağırlık verilen bir beslenme türünün benimsenmesi gerektiğini söyledi. Bitkisel yağların içerisinde yalnızca K vitamininin bulunduğunu belirten Müftüoğlu, zeytinyağının bağırsaklarda K1'den K2 üretimini teşvik ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN