Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti

Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti

“Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı tarihçi ve yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular, 2023 Haziran ayında İsviçre Zürih'te geçirdiği trajik bir trafik kazasının ardından yaklaşık bir yıldır yaşam mücadelesi verdi. Kumrular, kazada aldığı ağır yaralar sonucu hayatını kaybetti.

“Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı tarihçi ve yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular, Zürih'te geçirdiği talihsiz bir trafik kazasının ardından hayatını kaybetti. Uzun süredir yoğun bakımda mücadele eden Kumrular, sevenlerini ve sevenlerini yasa boğdu.

Doğan Kitap tarafından yapılan açıklamada, Kumrular'ın vefatının derin üzüntüsü dile getirildi. Açıklamada, "Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

ÖZLEM KUMRULAR KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Özlem Kumrular lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde tamamladı.

Doktora eğitimini İspanya'da Salamanca Üniversitesi'nde XVI. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi üzerine çalışarak yapan Prof. Dr. Kumrular, Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN