Ramazan yaklaştı herkes hücum etti! Kurusu da yaşı da ayrı lezzetli: Fiyatı ise henüz değişmedi…

Ramazan yaklaştı herkes hücum etti! Kurusu da yaşı da ayrı lezzetli: Fiyatı ise henüz değişmedi…

Ramazan ayına az bir süre kala herkes o ürüne hücum etti. Kurusu da yaşı da ayrı lezzetli. Herkesin fiyatını arttığı sandığı ürünün fiyatı ise henüz değişmedi…

Ramazan ayı yaklaşırken Kayseri’de bamyaya olan ilgi de artmaya başladı. Kayserililerin özellikle Ramazan ayında çorba yapımı için tercih ettiği bamyanın fiyatı ise değişmedi…

RAMAZAN’DA KAYSERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Vatandaşın bamya fiyatlarının arttığını söylemesine rağmen fiyatların hala aynı olduğunu belirten aktar Muhammed Hanzala Altun, “Bamya Kayseri’mizin geleneksel bir içeceğidir. Eskiden beri de düğün yemeklerinde kullanılır. Bir de Ramazan’ın vazgeçilmezi olarak bilinir. Ramazan’a hazırlık olduğu için yeni yeni bamyada da hızlı bir satış başladı. Vatandaşlar bamyanın fiyatının arttığını söylüyor ama bizde fiyatı geçen seneyle aynı ve kilo fiyatı 900 TL.

bamya-1.jpg

150 gram bamya alındığı zaman 4 kişilik bir aileye rahat bir şekilde yeter. Zaten bamya ana menü değil de çorba tarzı olduğu için 150 gramın yeterli olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

bamya-2.jpg

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Talebin fazla olduğuna da değinen Altun, "Şu anda bamyaya talep fazla ve bamyanın faydası da çok fazla. Bağırsaklara faydası olan bir ürün. Ramazan’da da tercih edilmesinin sebebi bağırsakları rahatlatmasıdır. Ramazanda sıvı tüketilmediği için kabızlık problemleri olmaması için bamya tercih ediliyor. Şu anda bamya satışları hızlı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN