Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme! Banka hesaplarına müdahale! O işlem yapılmayacak artık

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme! Banka hesaplarına müdahale! O işlem yapılmayacak artık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), banka müşterilerinin haklarını korumak adına yeni bir düzenlemeye imza attı. Bankaya o işlem için kapıdan dönecek. Artık bankalar bu işlemi yapmayacak..

Yeni düzenlemeyle birlikte, bankaların müşteriler adına onay ya da talep olmaksızın hesap açmalarına kısıtlamalar getirildi..

Bu düzenleme, “Mevduat ve Katılım Fonları ile Emanet ve Alacakların Zamanaşımı ve İdare Edilmesine Dair Usul ve Esaslar Yönetmeliği”nde yapılan değişiklikler çerçevesinde gerçekleştirildi ve Resmi Gazete aracılığıyla ilan edildi. Bu sayede, bireylerin onayı olmadan kredi hesapları da dahil olmak üzere herhangi bir yeni hesap açılması önlenmiş oldu.

img-1800.jpeg

Bunun yanı sıra, BDDK’ya zamanaşımına uğramış hesaplar için asgari limitleri düzenleme yetkisi tanındı. Bu hamle, bankacılık sektöründe güvenlik standartlarını yükseltmeyi ve müşteri haklarını daha fazla korumayı amaçlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN