Resmi Gazete'de yayımlandı! Bu kış başvuranın evi sıcacık olacak... İl ve ilçe sosyal yardımlaşmaya başvuran alıyor

Resmi Gazete'de yayımlandı! Bu kış başvuranın evi sıcacık olacak... İl ve ilçe sosyal yardımlaşmaya başvuran alıyor

Bu kış hiçbir evde ısınma derdi olmayacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Detaylar belirlendi, bu kış başvuranın evi sıcacık olacak! İl ve ilçe sosyal yardımlaşmaya başvuran alacak! Peki kömür yardımı kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ısınma amaçlı kömür yardımının detaylarını belirlendi. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının belirleyeceği hanelere yapılacak olan kömür yardımı, belirli kriterlere dayanacak.

NE KADAR KÖMÜR VERİLECEK?

komur-yardimi-basvurusu-nasil-yapilir-1.jpg

Karara göre, kömür miktarları, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. İhtiyaç sahibi haneler, her il ve ilçede faaliyet gösteren vakıflar tarafından belirlenen muhtaçlık kriterlerine uygun olarak tespit edilecek.

AMACI DIŞINDA KULLANILAMAYACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucunda onaylanan hane sayıları doğrultusunda kömür yardımı yapılacak, ancak bu yardımların amacı dışında kullanılması durumunda hak sahiplikleri yeniden değerlendirilecek. Dağıtılan kömürün, muhatap ailenin ısınma ihtiyacının karşılanması haricinde başka bir amaç için kullanılmayacak.

Kömür teslimatları, belirlenen kriterlere uygun olarak ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN