Resmi Gazete'de yayımlandı: Yurt dışı burs miktarında artış kararı

Resmi Gazete'de yayımlandı: Yurt dışı burs miktarında artış kararı

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere yönelik burs miktarlarını artırdı. MEB ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu yeni düzenlemeye göre, yurt dışında öğrenim gören öğrencilere sağlanan burslar, öğrencinin bulunduğu ülkenin ekonomik şartlarına göre değişen oranlarda artırıldı. Özellikle 2013 yılından bu yana artış yapılmayan ülkelerde öğrencilere daha yüksek burslar sağlanacak.

İNGİLTERE'DE OKUYAN ÖĞRENCİLERE YÜZDE 27

İngiltere'de okuyan öğrencilere yüzde 27, ABD'de yüzde 26, Almanya'da yüzde 24 ve Fransa'da yüzde 16 oranında burs artışı yapıldı.

Bu artışlarla birlikte öğrenciler, kırtasiye ödeneği ile birlikte daha yüksek aylık burslar alacaklar.

55 ÜLKENİN DAHA BURS MİKTARLARINDA ARTIŞ

Artışla birlikte öğrenciler, kırtasiye ödeneği ile birlikte ABD'de aylık 2 bin 426 dolar, İngiltere'de aylık bin 646 sterlin, Almanya'da aylık bin 993 avro, Hollanda'da aylık bin 939 avro alacak.

Ayrıca 55 ülkenin daha burs miktarlarında, ilgili ülkelerin enflasyon oranlarının altında kalmayacak şekilde artışlar sağlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN