Romanya üzerinden önce İstanbul ve Trakya'ya sonra tüm Türkiye'ye doğru ilerliyor: Dev trof geliyor

Romanya üzerinden önce İstanbul ve Trakya'ya sonra tüm Türkiye'ye doğru ilerliyor: Dev trof geliyor

Bahar günlerini yaşamayı beklerken meteorolojiden beklenmedik bir uyarı geldi! Romanya üzerinden önce İstanbul ve Trakya'ya sonra tüm Türkiye'ye doğru ilerliyor! Meteoroloji kaynakları uyardı, dev trof geliyor...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Meteoroloji kaynakları arka arkaya yağış uyarıları vermeye devam ediyor. İlkbaharın gelişini beklerken meteoroloji kaynaklarından gelen bilgiler hiç iç açıcı değil.

Meteoroloji kaynaklarından Meteoroloji Bey’in paylaştığı son bilgilere göre, Romanya civarında büyük bir üst seviye alçağı oluştu. Bu durum, Türkiye'yi etkisi altına alacak olan bir trof (oluk hattı) oluşumuna işaret ediyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLAR BEKLENYİOR

Meteoroloji Bey'in paylaştığı bilgilere göre, bu trof oluşumu nedeniyle Trakya, İstanbul Avrupa yakası kuzeybatısı, Akdeniz bölgesi ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun doğusu ve Sivas civarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, şimşek ve yıldırım aktivitelerinin de gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

TROF NEDİR?

Meteorolojide "trof", atmosferde oluşan bir tür hava durumu sistemidir. Troflar, genellikle soğuk hava kütlelerinin sıcak hava kütlelerine doğru ilerlemesi veya soğuk hava akımlarının sıcak hava akımlarıyla karşılaşması sonucu oluşur. Troflar, bir oluk veya sığ bir çukur gibi uzanan ve genellikle yağış ve fırtına oluşumlarına neden olan bir tür alçak basınç alanıdır.

Trof, atmosferde yatay bir dönüş hareketi gösterir ve genellikle soğuk hava kütlelerinin güneye doğru ilerlemesiyle ilişkilendirilir. Bu sistemler genellikle yağışlı hava koşullarına yol açabilir ve şiddetli fırtına, sağanak yağış, şimşek ve hatta hortum gibi hava olaylarına neden olabilir. Trof, meteorologlar tarafından hava tahminlerinde ve hava durumu analizlerinde dikkate alınan önemli bir unsurdur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN