RTÜK'ten çarpıcı karar! Haber bültenleri 'bip'lenecek

RTÜK'ten çarpıcı karar! Haber bültenleri 'bip'lenecek

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, çocukları korumak amacıyla haber bültenlerine yaş sınırı getireceklerini açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haber bültenlerinde şiddet ve uygunsuz içeriklerin çocuklara ulaşmasını engellemek için önemli bir adım atıyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, haberlere yaş sınırı getirileceğini ve bu içeriklerin işaretleneceğini duyurdu.

"BİP"LENECEK HABERLER

Şahin, "Haberlere 'bip' koyacağız, yani işaret koyacağız. 'Bunu 13, 18 yaşından küçükler izlemesin' diyeceğiz veya 'İşte burada şiddet var' diyeceğiz." şeklinde konuştu. Bu uygulama, çocukların yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korunmasını amaçlıyor.

YÖNETMELİK HAZIR, UYGULAMA YAKINDA

RTÜK Başkanı, konuyla ilgili yönetmeliğin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından uygulamanın başlayacağını belirtti. Bu karar, çocukların televizyon yayınlarından olumsuz etkilenmemesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMLARI VE DİZİLER DE MERCEK ALTINDA

RTÜK Başkanı Şahin, gündüz kuşağı programları ve dizilere yönelik cezaların arttığını ancak yapımcıların bu konuda hala hassas davranmadığını ifade etti. Şahin, "RTÜK olarak son raddedeyiz. Ya kendilerine gelecekler veyahut da biz gereğini yapacağız." diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN