Rus muhalif Nawalny’den haber alınamıyordu: Çalışma kampında ortaya çıktı

Rus muhalif Nawalny’den haber alınamıyordu: Çalışma kampında ortaya çıktı

Kendisinden 19 gündür haber alınamayan Rus muhalif lider Alexey Nawalny Rusya’nın ücra bir köşesindeki çalışma kampında ortaya çıktı.

KARAR

Kendisinden 19 gündür haber alınamayan Rus muhalif lider Alexey Nawalny, ağır suçluların cezalarını çekmek üzere gönderildiği Rusya’nın kuzeyindeki otonom Jamal Nenzen bölgesinde bulunan bir çalışma kampında bulundu. Çalışma kampı bu bölgedeki bir köyde bulunuyor ve “Kutup kurdu“ ismiyle anılıyor.

yeni-proje-5-001.jpg

Nawalny’nin basın sözcüsü Kira Jarmisch X üzerinden yaptığı açıklamada “Alexy Nawalny’i bulduk. Jamel Nenzen’in Charp köyündeki 3 numaralı çalışma kampında. Bugün avukatı kendisiyle konuştu. Durumu iyi‘‘ ifadesini kullandı.

Nawalny tarafından kurulan Rüşvetle Mücadele Vakfı başkanı Iwan Schadanov ise Nawalny’nin yerini bulmak için, 618 kez dilekçe verdiklerini ve avukatların kendisini bulmak için nerdeyse bütün hapishaneleri aradığını söyledi.

Nawany’nin yakınları, tanıdıkları ve avukatları yaklaşık üç hafta boyunca kendisinden haber alamadı. Nawalny’le iletişim 6 Aralık(ta kesildi ve savcılık Nawalny’nin 11 Aralık’da daha önce bulunduğu Wladimir bölgesindeki hapishaneden ayrıldığını açıkladı ancak nereye gittiğini söylemedi.

Charp köyü Moskava’nın kuzey yönünde kuş uçuşu 1800 km bir mesafede bulunuyor. Schadanov bu kampın kuzeydeki en ücra köşede bulunan çalışma kampı olduğunu ifade etti. Bu kampa sürekli don olan bir bölge, karayolu ile ulaşmak çok zor ve kamptaki mahkumlar çok ağır şartlarda yaşıyor. Dışarıyla herhangi bir iletişim kurma imkanları da yok.

Nawalny’nin bu kampa nakledilmesi Rusya’da 17 Mart’ta yapılacak seçimlere bağlanıyor. Muhalifler arasında saygınlığı olan Nawalny’nin seçimlere müdahale imkanını bitirmek amacıyla bu hapishaneye sürüldüğü bildiriliyor. Nawalny hapiste olmasına rağmen, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamalarla kamuoyunun dikkatini çekiyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN