Ruslar ton ton almak için Türkiye'ye geliyor! Meyvelerin kralının hasadında büyük patlama: 15 liradan satışta

Ruslar ton ton almak için Türkiye'ye geliyor! Meyvelerin kralının hasadında büyük patlama: 15 liradan satışta

Gıda ve kozmetik sanayisinin vazgeçilmez ürünü olan o tropik meyvenin hasadına Mersin'de başlandı. Anavatanı Güney Amerika ve Hindistan olan meyvelerin kralı ve kraliçesi olarak bilinen meyvenin kilosu ise 15 liradan alıcıya ulaşıyor...

Asıl yetişme alanı Güney Amerika ve Hindistan olan, meyvelerin kralı ve kraliçesi olarak bilinen tropik meyve guava, dünyanın en çok sevilen meyve sularından biridir. Kemoterapi alan hastalarda olumlu etkiler gösterdiği belirlenen guava, anavatanından binlerce kilometre uzakta Mersin Silifke'de de yetiştiriliyor.

Emekli Ziraat Mühendisi Mustafa Levent'in yetiştirdiği meyve, şimdilerde tüketiciyle buluştu.

s-h-6-1.jpg

12 TON VERİM BEKLİYOR

Yaklaşık 10 yıl önce guava fidanlarını ekmeye başlayan ve Türkiye'deki ilk guava üreticisi olan Levent, bu yıl ortalama 12 ton verim almayı bekliyor.

s-h-6-2.jpg

Guavanın dünyada 110 farklı türünün olduğunu ve kendisinin de 14 ayrı çeşitte guava üretimi yaptığı söyleyen Levent, “Bahçem Türkiye’de ilk olduğu için gelecekteki yetiştiriciler için örnek bir bahçe konumunda. Narenciyeden mutlu olamadığımız için değişik arayışlara girdim ve bu meyveyi buldum. Yetiştirmesi kolay ve kaliteli bir meyve. Şu an yaklaşık bin ağacım var. Fidanı da kendim yetiştiriyorum ve insanlara parasız olarak fidan dağıtıyorum. İstiyorum ki ülkemize bu güzel meyve kazandırılsın ve gelecekte meyve suyu sanayisi için çilek kadar değerli olsun” ifadelerini kullandı.

s-h-6-3.jpg

RUSLAR ÇOK FAZLA TÜKETİYOR

Bu meyvenin özellikle Ruslar tarafından çok tüketildiğini söyleyen Levent, “İçinde likopen oranı yüksek. İçinde bulunan mineral ve vitaminlerin vücuttaki probiyotikleri destekliyor. Bu sayede hastalıkları geçirmesi açısından önemli. Hoş, keskin bir kokusu var. Dünyada en çok bunun meyve suyu tutuluyor. Eylül ayında başladığımız hasadımız Kasım ayına kadar devam edecek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN