Rusya'da usulsüzlük iddiası: Nadezhdin'in topladığı imzalar geçersiz sayıldı

Rusya'da usulsüzlük iddiası: Nadezhdin'in topladığı imzalar geçersiz sayıldı

Rusya seçim komisyonu, savaş karşıtı aday Boris Nadezhdin'in önümüzdeki ay yapılacak başkanlık oylamasında aday olmasını uzulsüzlük nedeniyle reddetti. MSK aday olmak için toplanan bazı imzaların ölü insanlara ait olduğunu iddia etti.

Başkan adayı Boris Nadezhdin, Mart ayında dikkatle yönetilen başkanlık seçimlerinde Vladimir Putin'e karşı yarışması Rusya'nın seçim otoritesi tarafından yasaklandı.

Yasak kararını reddeden 60 yaşındaki Nadezhdin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada karara Rusya Yüksek Mahkemesi'nde itiraz edeceğini söyledi.

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Merkezi seçim komisyonu(MSK), Boris Nadezhdin tarafından sunulan 100,000'den fazla destek imzasının bir kısmında "usulsüzlük" tespit ettiğini açıkladı.

Bu rakam, izin verilen yüzde 5'lik hata oranından üç kat daha yüksek olması sebebiyle ve komisyonun Nadezhdin'i diskalifiye etmesi için gerekçe oluşturdu. Kremlin içerisindeki isimlerle ve Putin karşıtlarıyla yakın ilişkiler kurmuş deneyimli bir siyasetçi olan Nadezhdin, seçimlerde oy pusulasında yer alabilmek için son dakika kampanyası yürütüyor ve Nadezhdin'e destek imzası atıyor.

Merkezi seçim komisyonu(MSK), Boris Nadezhdin tarafından sunulan 100,000'den fazla destek imzasının bir kısmında "usulsüzlük" tespit ettiğini açıkladı.

MSK usulsüzlük nedeninin Nadezhdin ile müttefiklerinin adaylık için topladıkları imzalardan bazılarının ölü insanlara ait olmasından kaynaklandığını açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov kararın üstüne Nadezhdin'in devlet başkanlığı seçimlerinden men edilmesinin, evraklarının kusurlu olması nedeniyle kurallara uygun olduğunu söyledi.

Peskov, "Bugün MSK'dan duyduğumuz, imzalarda çok sayıda hata, çok sayıda geçersiz imza olduğu yönünde'' diyerek usulsüzlük iddialarını doğruladı.

NADEZHDİN KARARA İTİRAZ EDECEK

Perşembe günü yaptığı açıklamada adaylığına karşı alınan karara ülkenin yüksek mahkemesinde itiraz edeceğini söyleyen Nadezhdin, Telegram kanalında "Merkezi seçim komisyonunun kararına katılmıyorum... 2024'teki başkanlık seçimlerine katılmak hayatımdaki en önemli siyasi karardır. Niyetimden geri adım atmayacağım" dedi.

Nadezhdin'in birçok destekçisi, hükümetle geçmişten gelen bağları olmasına rağmen, savaştan duydukları memnuniyetsizliği dile getirebilecekleri başka bir aday olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN