Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber: Doğal gaz merkezi zaman alacak

Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber: Doğal gaz merkezi zaman alacak

Kremlin'den Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezine ilişkin yapılan açıklamada, bunun karmaşık bir plan olduğu ve sonuçlanmasının zaman alacağı belirtildi. Kremlin daha önce de 'depremin ardından planlarda gecikme olabilir' şeklinde açıklama yapmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Avrupalı ülkeler yaptırımlar kapsamında Rus doğal gazının ithalatını keskin biçimde düşürmeye çalışırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurma fikrini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iki devletin konuya dair çalışacağını açıklamıştı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Türkiye'de doğal gaz merkezi planının 'karmaşık bir proje' olduğu ve sonuçlanmasının zaman alacağı belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'GECİKME OLABİLİR'

Peskov, şubat ayında yaptığı açıklamada, “Depremin ardından Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması planlarında gecikme olabilir” demişti. Peskov, doğal gaz merkezi planının şu anda Türkiye için öncelikli bir konu olmadığını, dolayısıyla planın uygulamasında muhtemelen gecikme yaşanacağını kaydetmişti. “Elbette bu şu anda Türkiye'nin önceliği olamaz ve bunu çok iyi anlıyoruz” diyen Peskov, buna karşın planların uygulanacağını belirtmişti.

Peskov basın mensuplarına verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesine de değindi. Putin ile Şi'nin, Ukrayna konusunda 'görüş alışverişinde bulunacağını' söyleyen Peskov, Çin'in Moskova ile Washington arasında aracı olup olmayacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN