Antalya-Alanya arası uzun süren yol mesafesi yeni altyapı çalışmaları ile resmen son bulacak. Hali hazırda 4 saat süren bu yolun mesafesi yalnızca 36 dakikaya düşecek. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, "Önümüzdeki yıllarda planlanan Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarıyla entegre olarak, İzmir'den Avrupa sınırına uzanan kesintisiz bir otoyol ağının parçası olacak” dedi.
TURİZMİN MERKEZİNDE YOL ÇİLESİ BİTİYOR
Her sene milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan Antalya ve Alanya turizmin önemli merkezleri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle son yıllarda artan nüfusu ve turizm hareketliliği ulaşım altyapısında kaçınılmaz yeniliklerin yapılmasına yol açtı. Bu kapsamda işe koyulan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni yatırımı devreye soktu.
Uraloğlu, "İşte bu noktada hayata geçirdiğimiz bu projemiz, sadece bir ulaşım hattı değil aynı zamanda turizmi, ticareti ve bölge ekonomisini güçlendirecek bir kalkınma hamlesidir." ifadesini kullandı.

BÖLGE HALKI RAHAT BİR NEFES ALACAK
Uraloğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Saatte 140 kilometre tasarım hızıyla mevcut yolda ortalama 2,5 saat, yoğun zamanlarda özellikle yaz aylarında 4 saate kadar varan yolculuğu 36 dakikaya güvenli ve istikrarlı şekilde indirecek. Özellikle yaz aylarında yaşanan trafik çilesini de bu vesileyle ortadan kaldırmış olacağız. Bölgedeki Kleopatra Plajı'ndan Kaleiçi'ne, Aspendos'tan Manavgat Şelalesi'ne uzanan yolculukları hızlı, güvenli ve konforlu hale getirecek. Ayrıca projemiz, zamandan 16,9 milyar lira, akaryakıttan 800 milyon lira olmak üzere yıllık yaklaşık 17,7 milyar lira tasarruf sağlayacak. Kısa zaman içerisinde buraya harcadığımızı ülke olarak geriye kazanmış olacağız. Fizibil bir proje olduğunu söylemek isterim. 47 bin ton karbon emisyonunu azaltarak Toroslar'ın çam ormanlarını ve Akdeniz'in berrak sularını da koruyacağız. Turizm imkan ve faaliyetlerinin artmasının yanında tarım ürünlerinin de pazarlara daha hızlı ulaşmasını sağlayarak çiftçimizin, köylümüzün ve esnafımızın da yüzünü güldüreceğiz. "
