Sabahın erken saatlerinde başlıyorlar 8 saat çalışıyorlar! Zorlu hasadın kazancı ise günlük 667 TL

Sabahın erken saatlerinde başlıyorlar 8 saat çalışıyorlar! Zorlu hasadın kazancı ise günlük 667 TL

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken mevsimlik tarım işçileri de tarla başında yerini aldı. Havaların sıcak olması nedeniyle hasat sürecinde zor anlar yaşayan işçiler sabahın erken saatlerinde yola düşüp 8 saat boyunca çalışıyorlar. Kazançları ise günlük 667 TL oluyor.

AKDENİZ'DE ZORLU HASAT BAŞLADI

Adanalıoğlu beldesinde yer alan seralarda zorlu biber hasadı başladı. Sıcak giden havaların şartları ağırlaştırdı şu günlerde günü 8 saatini serada geçirmek zorunda kalan işçilerde zor durumda kalıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nemle birleştiğinde seralarda adeta hamama dönüyor.

ortu-alti-hasadi.jpg

Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan işçiler sıcak hava ve nem altında saat 14:00’e kadar özveriyle biberleri tek tek topluyor. Sıcaklık ve demin dayanılmaz hale geldiği durumlarda ise sera sahipleri naylon örtülerin bazı bölümlerini açarak seranın içerisini serinletmeye çalışıyor.

SICAK HAVA CAN SIKIYOR

Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen çalışmaya devam eden işçiler bir yandan hasat yapıp bir yandan da budama işlerine bakıyor. Tarım işçisi Hafize Demircan, "Havalar bayağı sıcak oldu, çalışma şartlarımız da zorlaştı. Artık sıcak olduğu için seranın altında olmak daha da zorlaştı. Ama biz bu duruma alıştık. Saat 06.00 başlayıp 14.00'te bıraktığımız için dinleniyoruz. Ertesi gün yine aynı şekilde devam ediyor" dedi.

biber-hasadi.jpg

Serada çalışmanın Zorlu olduğunu belirten Zehra Demircan, kış aylarında çalışma şartlarının daha kolay olduğunu son iki haftada ısınan havalarla birlikte şartlarında zorlaştığını dile getirdi. Öğle saatlerine doğru Serra'nın ısındığını belirten Demircan, şartlarında zorlaştığını belirtti.

Tarım işçisi Şadiye Bulak, "Havalar sıcak, nasıl sıcak olmasın. Mikanın altında sabahtan akşama kadar çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Bölgede seralarda çalışan işçiler ise günlük yevmiyenin 530 TL ile 667 TL arasında değiştiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN