Sabiha Gökçen'de Serhat Soğukpınar dönemi

Sabiha Gökçen'de Serhat Soğukpınar dönemi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), 26 Aralık 2023 tarihi itibarıyla yeni CEO olarak Serhat Soğukpınar'ı atadığını duyurdu. Bu atama, Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanını yöneten Soğukpınar için önemli bir adım niteliğinde. Soğukpınar, kariyeri boyunca ulaşım sektörünün önde gelen firmalarında uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev aldı.

KARAR

Soğukpınar'ın ataması, Malezya Havalimanları Holding (MAHB) ve IC Holding arasındaki stratejik iş ortaklığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu iş birliği, İSG'nin mevcut yönetiminin etkinliğini daha da artırması bekleniyor.

Malaysia Airports Holdings Berhad Grubu'nun CEO Vekili Mohamed Rastam Shahrom, bu atamanın Malezya Havalimanları ve IC Holding arasındaki stratejik iş birliğinin başlangıcı olduğunu belirtti. IC Holding CEO’su Murad Bayar ise, IC Holding'in havalimanı işletmeciliği konusundaki tecrübesiyle birlikte, Soğukpınar’ın atamasının iki grup arasında bilgi birikim paylaşımı ve potansiyel iş birliği geliştirme konusunda stratejik bir adım olduğunu vurguladı.

ANKARA VE ANTALYA HAVALİMANLARINDA ÇALIŞTI

Soğukpınar, kariyeri boyunca Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarında önemli görevlerde bulundu ve bu süre zarfında 2015 ile 2019 yılları arasında Antalya Havalimanı'nda CEO olarak görev yaptı. Ayrıca, İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminali, Antalya Havalimanı 2. pist ve dış hatlar terminali ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatlarına katkıda bulundu. Soğukpınar, IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup başkanlığı görevini de yürütmekte.

Bu iş birliği, IC Holding'in Asya bölgesindeki yeni yatırımları açısından önemli fırsatlar sunuyor ve Malezya Havalimanları ile hayata geçirilen bu anlaşmanın, grupların uluslararası alanda daha da güçlenmesine olanak sağlaması bekleniyor.

ISG, 2008 yılında Limak-GMR-Malaysia Airports ortaklığında kurulmuş ve 2014 itibarıyla yüzde yüz Malezya Havalimanları tarafından işletilmeye başlanmıştır. 41 milyon yolcu kapasitesiyle Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen, 162 destinasyona hizmet vermektedir.

Malaysia Airports Holdings Berhad ise, 1991 yılından bu yana 39 havalimanı işletmeciliği yapmakta, Kuala Lumpur Havalimanı gibi dünyaca ünlü havalimanlarını yönetmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN