Sadece Siirt’te yetişiyor, sefasını Almanlar, İngilizler sürüyor! Geleneksel yöntemlerle üretiliyor! Şifasını bilen stok yapıyor

Sadece Siirt’te yetişiyor, sefasını Almanlar, İngilizler sürüyor! Geleneksel yöntemlerle üretiliyor! Şifasını bilen stok yapıyor

Dünyada yalnızca Siirt'te yetişiyor sefasını ise Almanlar, İngilizler sürüyor. Ağaçlardan tek tek elle toplanıyor şifasını bilen yaz kış bunu kullanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez ürünü dünyayı açılıyor. İşte tüm detaylar…

Dünyada yalnızca Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen bıttım, şifasıyla dünyada en çok aranan ürünler arasında yer alıyor. Bıttım ağaçları bölgenin geçim kaynağı olurken yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Katı bir sabun çeşidi olarak bilinen bıttım sabunu ılık su ile köpürtülerek saçlarda ve ciltte kullanılıyor. Tamamen doğal olarak üretilen ürünün değeri Avrupa'da da biliniyor. Fransa, Almanya, İngiltere, Amerika ve Norveç tonlarca bıttım sabunu götürüyor.

BITTIM SABUNU FAYDALARI

Saç dökülmesinin önüne geçen bıttım sabunu saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri azaltmaktadır.

Saçta oluşan kepeği giderme konusunda son derece yararlı olan bıttım sabunu saç derisini rahatlatmaktadır.

Cildimizde olduğu gibi saç derisinin de belirli bir neme ihtiyacı vardır. Bıttım sabunu saç derisini nemlendirerek kuruluğu giderir.

Saçlarım parlak ve canlı görünmesini sağlayan bıttım sabunu saçları ışıl ışıl parlatır.

Egzama ve sedef gibi cilt sorunlarına iyi gelen bıttım sabunu cilt hastalıklarında kullanılmaktadır.

bittim-sabunu-1.jpg

BITTIM SABUNUNU KİMLER KULLANABİLİR?

Saç dökülmesi, kepek, saç derisini kuruluk gibi sorunlar yaşayan kişiler bıttım sabunundan yararlanabilir. Bunun yanı sıra egzama ve sedef gibi cilt hastalığı bulunan kişilerin de kullanabileceği bıttım sabunu doğal bir ürün olması nedeniyle yan etkisi bulunmamaktadır. Hassas bir cilde sahip olan kişiler bıttım sabunu kullanmadan önce mutlaka uzmana danışmalıdır.

bittim-sabunu.jpg

HAKİKİ BITTIM SABUNU NEREDE BULUNUR?

Dünyada yalnızca Mardin Siirt bölgesinde yetişen bıttım, ağaçlardan toplanan ürünlerden elde edilen bir sabun türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Siirt ile bütünleşmiş bıttım sabununun ilk üretim yeri itibariyle baton sabunu olarak bilinir.

bittim-sabunu-faydalari.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN