Sağanak yağışlar hayatı felç edecek! Meteoroloji o şehirler için uyarılarını peş peşe sıraladı! Dikkatli olun

Sağanak yağışlar hayatı felç edecek! Meteoroloji o şehirler için uyarılarını peş peşe sıraladı! Dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Nisan güncel hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtilirken Marmara, Ege ve İç Anadolu için sağanak uyarısı yapıldı. İşte 18 Nisan 2023 güncel hava durumu tahmin raporları…

Marmara, Ege bir gün İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Diyarbakır çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerde güney yönünden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. İşte 18 Nisan 2023 güncel hava durumu tahmin raporları…

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilirken Batı bölgelerinde mevsim normallerinde iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normalleri üzerinde bir havanın olacağı aktarıldı.

hava-yagisli.jpg


Rüzgar genellikle Güney yönünden eserken hafif ara sıra orta kuvvette esecek. İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile batı Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli olacağı aktarıldı.


KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT


Öğle saatleri itibarıyla Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görüleceği belirtirdi. Uzmanlar bölgede görülebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini aktardı.

hava-ruzgar.jpg

İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile batı Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esecek aktarıldı. Uzmanlar bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında ise çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

yagmur-yagisi-1.jpg

MARMARA BÖLGESİ


Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Öğle saatleri itibariyle Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görüleceği aktarıldı.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı. İç Ege'de rüzgarın güney yönünden kuvvetli esmesi bekleniyor.

ruzgar.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı. Rüzgar iç kesimlerde güney yönünden kuvvetli esecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken bölgenin kuzey ve batısında yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı.Rüzgar güney yönünden kuvvetli esecek.

yagmur-yagisi.jpg

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken aralıklı ve yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek.

kar-yagdi-1.jpg

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken kuzey ve doğu kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken kuzeyde ve Diyarbakır'da öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN